Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΖητούν να μην κλείσει το υποκατάστημα της Alpha Bank στα Λεχαινά

Ζητούν να μην κλείσει το υποκατάστημα της Alpha Bank στα Λεχαινά

Επιστολή προς τη διοίκηση της Τράπεζας από Συμβούλιο της Κοινότητας

Επιστολή προς την διοίκηση της Alpha Bank για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος Λεχαινών. Απέστειλε το Συμβούλιο της Κοινότητας Λεχαινών, με την οποία ζητά να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά την πρόθεση της τράπεζάς σας, να κλείσει οριστικά το κατάστημα Λεχαινών και να υπαχθούν όλες οι συναλλαγές στο κατάστημα Αμαλιάδας.

Επειδή για εμάς προκαλεί μια σημαντική ανατροπή στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων μας. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την τράπεζά σας. Από τη στιγμή που οι όροι καθίστανται ανισοβαρείς.

Τα Λεχαινά είναι η έδρα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και διοικητικό κέντρο και θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι το κατάστημα των Λεχαινών ως διάδοχο του καταστήματος της ιστορικής Εμπορικής Τράπεζας. Έχει μια σημαντική ιστορία στην οικονομική ζωή του τόπου μας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1966 και υπήρξε ένα από τα σημαντικά καταστήματα της άλλοτε κραταιάς Εμπορικής Τράπεζας με αξιοζήλευτους τζίρους. Η παρουσία της Alpha Bank στα Λεχαινά και στην δραστήρια αγροτικά και τουριστικά περιοχή του κάμπου της Ηλείας με ευθύνη και της διοίκησής σας. Ήταν στη τελευταία δεκαετία αποσπασματική, πρόχειρη κι ερασιτεχνική.

Αρχικά με το σπασμωδικό άνοιγμα και κλείσιμο καταστήματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια με την εξαγορά της Εμπορικής και τη στελέχωση του καταστήματος, πάλι στα Λεχαινά με ότι περίσσευε από το προσωπικό. Τόσο ώστε οι τζίροι του καταστήματος να μειωθούν σημαντικά. Μολονότι την τελευταία διετία, έγινε μια σημαντική προσπάθεια εκ μέρους σας με την έλευση ικανού προσωπικού κι έχει αρχίσει μια διαδικασία αναστροφής του κλίματος. Η οποία προφανώς δεν έχει αποδώσει όσο μπορεί. Δεδομένου ότι τα ελλείμματα αξιοπιστίας και αποδοτικότητας είναι νωπά ακόμα. Στα Λεχαινά είναι εγκατεστημένες με καταστήματα και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εξυπηρετούν μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις (κυρίως συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων) αλλά και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα εξυπηρετείται κι ένα μεγάλο δίκτυο μεγάλων, μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών. Είναι προφανές ότι για διευκόλυνση της καθημερινότητας και της αποδοτικής λειτουργίας των επιχειρήσεών μας θα μεταφέρουμε το σύνολο των συναλλαγών μας στις υπόλοιπες τράπεζες.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, σταθμίζοντας ψύχραιμα όλα τα οικονομικά δεδομένα. Για εμάς η απόφαση σε πιθανό κλείσιμο του καταστήματος σας είναι μονόδρομος, αφού για απλές τραπεζικές πράξεις που στις υπόλοιπες τράπεζες θα είναι διαδικασία λίγων λεπτών, θα απαιτείται για το βόρειο τμήμα του νομού Ηλείας μετακίνηση από 20-50 χιλιόμετρα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Διονύσιος Παναγιώταρος

Τα Μέλη

Στυλιανός Αγγελάτος

Δήμητρα Πανταζή

Μιχαήλ Σεφερλής

Αγαθή Αναστασοπούλου

Παγώνα Μπαλαούρα

Νικόλαος Νταντή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ