Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεση των έξι αγροτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των έξι αγροτών που συμμετείχαν στην αγροτική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Λατίφι το Φεβρουάριο του 2017. Η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα στα δικαστήρια της Αμαλιάδας και η ΟΑΣΗ είχε καλέσει τους αγρότες σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Με νέα ανακοίνωση της η ΟΑΣΗ επισημαίνει: «Συνάδελφοι βιοπαλαιστές αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε το «αγροτοδικείο», που ήταν προγραμματισμένο για αύριο (σ.σ. σήμερα) Τετάρτη 12 Μαΐου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας σε βάρος έξι αγροτών. Αναμεσά τους και σε βάρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάση Βομπίρη, με την ανυπόστατη κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2017, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών στην θέση Λατίφι.

Το “έγκλημά” μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κλπ, προβλήματα που είχαμε όταν ασκήθηκε η δίωξη, αλλά και τα οποία συνεχίζουμε να έχουμε και τα οποία έχουν οξυνθεί τον τελευταίο χρόνο και από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και την δράση μας, δυναμώνουμε την πάλη μας για την επιβίωσή μας, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεπαστρεύουν και ξεκληρίζουν μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα τη γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ