Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Μια δόση εμβολίου είναι αρκετή για όσους έχουν νοσήσει...

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Μια δόση εμβολίου είναι αρκετή για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό

Μία δόση εμβολίου μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης Covid-19 εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί όσοι έχουν νοσήσει και αναρρώσει από Covid-19 και διαθέτουν ήδη αντισώματα κατά του ιού, να εμβολιάζονται με μια μόνο δόση.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθότι όσοι έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει από κορονοϊό διαθέτουν ήδη τα απαραίτητα φυσικά αντισώματα κατά του ιού.ADVERTISING

Μία δόση εμβολίου μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης Covid-19

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Επιτροπής έρχεται μετά από σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), που αναφέρει ότι μπορεί να είναι σπάνιο ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποιος που έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να ξανακολλήσει.

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να προτείνουν τη χορήγηση μίας δόσης, μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων από την ημέρα της διάγνωσης της νόσου Covid-19.

Με ποιο εμβόλιο θα εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει

Ως προς το με ποιο εμβόλιο θα πρέπει να εμβολιαστούν οι αναρρώσαντες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως δεν υπάρχει περιορισμός, ωστόσο, θεωρείται πιθανό να υπάρξει σύσταση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ