Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί

«Ασφαλές» και το 82% των υγειονομικών του ΕΣΥ

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά ηλικιακή ομάδα είναι το εξής:

60 ετών και άνω, έχει εμβολιαστεί το 58% τουλάχιστον με μια δόση

85 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί το 63% τουλάχιστον με μια δόση

80-84 ετών έχει εμβολιαστεί το 64% τουλάχιστον με μια δόση

75-79 ετών έχει εμβολιαστεί το 73% τουλάχιστον με μια δόση

70-74 ετών έχει εμβολιαστεί το 59% τουλάχιστον με μια δόση

65-69 ετών έχει εμβολιαστεί το 42% τουλάχιστον με μια δόση

60-64 ετών έχει εμβολιαστεί το 54% τουλάχιστον με μια δόση

55-59 ετών έχει εμβολιαστεί το 23% τουλάχιστον με μια δόση

50-54 ετών έχει εμβολιαστεί το 17%τουλάχιστον με μια δόση

45-49 ετών έχει εμβολιαστεί το 11% τουλάχιστον με μια δόση

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

Οι παραλαβές των εμβολίων είπε ότι προχωρούν κανονικά και τέλος του μήνα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30άρηδες και 40-44 ετών

Στους εμβολιασμούς των τελευταίων ηλικιακών ομάδων για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα αναφέρθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης από το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού με όλα τα εμβόλια για 30άρηδες και 40-44 ετών ενώ διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει «σπαστά» και ανά πενταετία. Η κατηγορία που θα προηγηθεί θα είναι οι πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών ενώ θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και μετά οι 30-34 ετών.

Εμβόλιο AstraZeneca: Δεν επηρεάζονται οι παραδόσεις των δόσεων στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για μετά τον Ιούνιο. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Η απόφαση όμως αυτή δεν επηρεάζει τις παραδόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης από το Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας.

Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τον Ιούνιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορονοϊού για μετά τον Ιούνιο.

Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ