Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο Πύργου

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στο 2ο Λύκειο Πύργου

Από το  Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως

Για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στο σημερινό  εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο 2ο Λύκειο Πύργου, απευθύνει  Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας- Ζαχάρως.

Ο Σύλλογος ο οποίος  θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συμμετέχει και Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:  

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει τα όποια εργασιακά δικαιώματα απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονίων.

Η κυβέρνηση ωστόσο, συνεχίζει μία πολιτική που υπαγορεύτηκε τα τελευταία χρόνια από τα εγχώρια και ξένα εργοδοτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα και σε πλήρη ταύτιση μαζί τους, ετοιμάζει μία ακόμη ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους. Με ένα Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μοιάζει δοτό, και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή για ψήφιση, η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία.

Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών με συνεχείς Νομοθετικές ρυθμίσεις ακυρώνουν τα εκλεγμένα συλλογικά όργανα των Δήμων, μεταφέροντας ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, όπου έχει την απόλυτη πλειοψηφία η κάθε Δημοτική Αρχή.

Πρέπει λοιπόν, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, πώς οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, στην διάλυση των ζωών τους και στην επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εργατικής εκμετάλλευσης. Αποτελεί τέλος, ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση ο κυνισμός που δείχνει, επιχειρώντας την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της βαθιάς οικονομικής κρίσης, για την οποία φέρει τεράστιες ευθύνες η ίδια με τις επιλογές της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ