Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας

Την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Δωρόθεου Τζεβελέκα, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του μακαριστού αρχιμανδρίτη, θα τελεσθεί βάσει των υγιονομικών πρωτοκόλλων, την Μ. Τρίτη στις 10.30 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalavoice ο αρχιμανδρίτης νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Τρικάλων τις τελευταίες εβδομάδες, όπου και κατέληξε τελικά. Μάλιστα όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, χάρη στην επιμονή του μετέτρεψε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας σε κυψέλη πιστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ότι, εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Τζεβελέκας. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή του μακαριστού πλέον Αρχιμανδρίτου, θα τελεσθεί την Μ. Τρίτη στις 10.30 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αύρας, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά της COVID-19.

Επισημαίνεται ότι, κατά την διάρκεια της ακολουθίας, εντός του Ιερού Ναού θα ευρίσκεται μόνον ο Σεβασμιώταστος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και οι εντεταλμένοι Ιερείς, λόγω των ως άνω αναφερομένων μέτρων προστασίας.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ