Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαLockdown: «Ψήνεται» η κατάργηση των SMS - Συζητήσεις για παράταση στην ελεύθερη...

Lockdown: «Ψήνεται» η κατάργηση των SMS – Συζητήσεις για παράταση στην ελεύθερη μετακίνηση

Τον κατάλληλο χρόνο για να «μαρκάρει» στο καλεντάρι της επανεκκίνησης ακόμη δυο κινήσεις που θα πλαισιώσουν τους τρεις σταθμούς που έχουν ανακοινωθεί, θα αναζητήσει η κυβέρνηση.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των SMS. Με τη χρήση των οποίων επιτρέπονται εδώ και πολύ καιρό οι μετακινήσεις των πολιτών.

Πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών συνέκλιναν στη διακοπή λειτουργίας σε συνδυασμό με την πρεμιέρα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece την περασμένη Πέμπτη, η Αριστοτελία Πελώνη είχε κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του Μεγάρου Μαξίμου:

«Έχουμε παραδείγματα από το πως λειτούργησε η εστίαση με ασφάλεια και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Είναι ακόμη πρόωρο αυτό που ρωτάτε. Πρώτα θα εξειδικευτούν όλα τα μέτρα για το Πάσχα. Στη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για το πως θα λειτουργήσει αυτή η δραστηριότητα».

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Mega την Παρασκευή προσδιόρισε το ορόσημο σε μια χρονική ζώνη:

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όσο ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία και στην αγορά και μετά το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων. Πλέον θα είναι αλυσιτελής η χρήση του μηνύματος. Είτε στις 3 είτε λίγο αργότερα το μήνυμα θα καταργηθεί. Και αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί».

Από την άλλη, φαίνεται πως εντός του Μαΐου θα εξεταστεί από την κυβέρνηση και το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή επισημοποιήθηκαν οι τελευταίες αλλαγές. Σύμφωνα με τις οποίες ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα κι ανήμερα το Πάσχα. Ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, η έναρξη του περιορισμού μετατοπίζεται χρονικά μια ώρα αργότερα. Δηλαδή στις 23:00 το βράδυ.

Η απόφαση πάντως να μεγαλώσει η χρονική διάρκεια των ελεύθερων μετακινήσεων και κυρίως η εφαρμογή της. Δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί σε ένα κοντινό, χρονικά, σημείο με την επανέναρξη του τουρισμού.

Σε κάθε περίπτωση, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα εντατικοποιηθεί το κυβερνητικό σπριντ για την ολοκλήρωση του πλαισίου που αφορά στην στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης. Ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου στις 3 Μαΐου.

Η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα χορηγηθούν οι επιδοτήσεις με το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση αναμονής, τροφοδοτώντας αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Η εικόνα που μεταδίδεται από αρμόδιες πηγές είναι ότι θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό.

Η καθυστέρηση, όπως εξηγείται από τις ίδιες πηγές, οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή όλων των ΚΑΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί η περίμετρος των δικαιούχων.

«Αυτονόητο είναι ότι η αφετηρία είναι 3 Μαΐου, αλλά εάν κάποιος επιχειρηματίας επιλέξει να πάει σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία αξιοποιώντας και το κεφάλαιο κίνησης το οποίο θα δώσει η ελληνική πολιτεία είναι στη διάθεσή του», υπογράμμισε καθησυχαστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ