Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Η Νέα Δημοκρατία παραδίδει στην Ηλεία ένα σημαντικό έργο «πράσινης» υποδομής.

«Η Νέα Δημοκρατία παραδίδει στην Ηλεία ένα σημαντικό έργο «πράσινης» υποδομής.

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά και την επίσκεψη του Αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης, κ. Παπαθανάση

Καλωσορίζουμε σήμερα στο Νομό μας, τον Αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίο επισκεφθήκαμε τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιάτου Δήμου Ήλιδας. Το εργοστάσιοτης Τριανταφυλλιάς, που αναμένεται να λειτουργήσει σε λίγεςεβδομάδες,δίνειολιστικήλύση στηναποτελεσματική διαχείρισητων αστικώνστερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Ν. Ηλείας και ανήκει στα σημαντικά έργα ΣΔΙΤ για την ενέργεια, τις υποδομές και το περιβάλλον. Αποτελείτμήμα του δικτύου των σημαντικών πράσινων υποδομών που προγραμμάτισε και ολοκληρώνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του πολίτη.

Μαζί με τον κ. Υπουργό ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργοστασίου της Τριανταφυλλιάς και μας παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του, από τη στιγμή της συλλογής των αποβλήτωνέως και την παραγωγή των ανακυκλώσιμωνυλικών, την κομποστοποίηση, αλλά και την παραγωγήενάργειας. Πρόκειται για μια μονάδα που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ιεράρχηση της διαδικασίας διαχείρισης των αποβλήτων σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο.Προωθεί περαιτέρω τους στόχους της κυκλικής οικονομία και συμβάλλειστη μετάβαση σε μιαοικονομίαχαμηλού άνθρακος. Θα παράγει,πέρα των προϊόντων κομποστοποίησης,ανακυκλώσιμαυλικά (πλαστικό,χαρτί καιμέταλλο), τα οποία επανεισάγονται στην αλυσίδα της παραγωγής και δημιουργούνδευτερογενήπροϊόντα,σεβόμενοιτους φυσικούς μας πόρους. Η παραγωγήενέργειας από το βιοαέριο θα συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και τη μείωση της εξάρτησης από το λιγνίτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ