«Σαν έτοιμοι από καιρό αποχαιρετούμε και τον χειρουργικό τομέα…»

Κινητοποίηση χθες από τους εργαζόμενους στη Ν.Μ. Αμαλιάδας

Συμμετείχαν στην εξάωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ

Σε εξάωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας συμμετέχοντας στην πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στις 12 το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου προτάσσοντας τα αιτήματα τους:

•             Ανάκληση των μετακινήσεων, ιατρών και προσωπικού και επιστροφή όλων πίσω.

•             Στελέχωση της Νοσηλευτικής μας Μονάδας

•             Βελτίωση συνθηκών εργασίας και εξάλειψη αυταρχικών συμπεριφορών

•             Δώρο Πάσχα και αύξηση των μισθών μας

•             Ένταξη στα ΒΑΕ

•             Μονιμοποίηση εκτάκτων

•             Εργατικό ατύχημα ο θάνατος συνάδελφου από κορωνοϊό

Σ. Σωτηρόπουλος: «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή»

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ν.Μ. Αμαλιάδας, κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος: «Πριν ένα χρόνο, με την Πανδημία να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι Υγειονομικοί έγιναν ξαφνικά τα πρόσωπα της ημέρας.  Ήταν τότε που, ζητούσαν από τους πολίτες να βγουν στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουν τους Ήρωες.  Ήταν τότε που ο κ. Μητσοτάκης στα διαγγέλματα, μίλαγε με συγκίνηση «για τους ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Σαν ένδειξη αναγνώρισης και «ανταμοιβής» μας έδινε και Έκτακτο Επίδομα (μισό Μισθό). Ήταν τότε που οι «Υποσχέσεις» δίνονταν απλόχερα με το Κυβερνητικό Τύπο να θριαμβολογεί. Ένταξη στα ΒΑΕ, μέχρι τέλους του 2020, 1000 Νέες Θέσεις Νοσηλευτών και 500 Γιατρών για ΜΕΘ. ΔΕΣΜΕΥΣΗ για Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Προσλήψεις. Τέλος οι Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Και με τη Πανδημία covid να έχει 120 κρούσματα την ημέρα και στις ΜΕΘ να νοσηλεύονται 101 Ασθενείς.

Και πέρασαν μέρες και μήνες, με τη Κυβέρνηση και το κ. Μητσοτάκη να αυτοθαυμάζονται, ότι τα πήγαν άψογα με τη Πανδημία. Ξεχάστηκαν γρήγορα οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις για τη θωράκιση του ΕΣΥ. Και όταν η Πανδημία covid, άρχισε να τραβά την ανηφόρα, από το φθινόπωρο. Με τις δραματικές εξελίξεις στη  Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι να αυξάνονται δραματικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Φτάνοντας στα 3000- 4300 κρούσματα την ημέρα και στους  730- 780 διασωληνωμένους. Η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδειξαν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τους ΠΡΟΣΩΠΟ και την «εκτίμηση» που τρέφουν για το ΕΣΥ και τους Υγειονομικούς.

Διώξεις Εργαζομένων και Συνδικαλιστών γιατί λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κιλκίς, ΑΧΕΠΑ…). Καμία Προκήρυξη για Μόνιμο Προσωπικό μετά από 20 μήνες ,μείωση των Προϋπολογισμών -20%. Και ξεχάστηκαν και οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για προσλήψεις «τι να τους κάνουμε τους επιπλέον γιατρούς όταν λήξει η Πανδημία…». Και ξεχαστήκαν γρήγορα οι υποσχέσεις για Ένταξη στα ΒΑΕ, γιατί « η Πανδημία είναι πρόσκαιρη και υπάρχει και Δημοσιονομική δυσκολία…» σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό. Και φτάσαμε και στο Πάσχα, χωρίς ΚΟΥΒΕΝΤΑ για Έκτακτο Επίδομα.

Και δε φτάνουν μόνο τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις που αποκαλύπτουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι και το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ σχέδιο που εφαρμόζεται μεθοδικά. Με την διάλυση νοσοκομείων και υγειονομικών σχηματισμών με πρόσχημα τις έκτακτες συνθήκες covid. Λένε ότι στελεχώνουν covid, μονάδες. Αλλά στην πραγματικότητα εξορίζουν τις υπόλοιπες παθήσεις από το ΕΣΥ και να βρίσκουν «θαλπωρή» στον Ιδιωτικό Τομέα. Ένα Ιδιωτικό Τομέα που με τις «ευλογίες» της Κυβέρνησης μένει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και πρακτικά εκτός covid. Συνεχίζοντας εν μέσω Πανδημίας να κερδοσκοπεί απροκάλυπτα με τις πλάτες της Κυβέρνησης. Με 2πλάσια Νοσήλια και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων.

Τρανταχτό παράδειγμα το νοσοκομείο μας  . αφού αφαίμαξαν όλο τον παθολογικό τομέα σειρά έχει και ο χειρουργικός τομέας.  Για να πάει που? σε ένα νοσοκομείο που έχει «υπερχειλίσει» από τα  covid περιστατικά και τις τραγικές συνθήκες λειτουργίας. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν χώροι  νοσηλείας στον Πύργο για τον χειρουργικό τομέα. Άρα συμπερασματικά ο χειρουργικός τομέας εξοστρακίζεται από το ΕΣΥ. Ενώ το προσωπικό που ακολουθεί προορίζεται άρον, άρον, πρόχειρα και επιτακτικά ως λύση ανάγκης στο τομέα covid.

Σύμφωνα με τα Επίσημα Στοιχεία, πανελλαδικά το 2020 υπήρξε μια αύξηση των θανάτων κατά 10.000 περίπου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εάν οι 5.000 ήταν covid, οι υπόλοιποι  5.000 αφορούν ασθενείς άλλων παθήσεων, που πιθανόν χάθηκαν λόγω μη προσβασιμότητας, παραμέλησης, φόβου  ή δυνατότητας αντιμετώπισης από ένα ΕΣΥ που τελεί και σήμερα σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ και ΟΜΗΡΙΑ. Για αυτούς, θα αναζητηθούν άραγε ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ (που σίγουρα υπάρχουν…)  της Κυβέρνησης και των εκτελεστικών τους οργάνων για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη Πανδημία και διέλυσαν την δημόσια υγεία.

Σήμερα σαν έτοιμοι από καιρό αποχαιρετούμε τον χειρουργικό τομέα. Ότι είχε απομείνει όρθιο και απάλυνε τον πόνο των δύστυχων κατοίκων όλου του Νομού. Δεν έχουν περάσει 5 μήνες που πάλι από αυτήν την πύλη «ξεπροβοδίζαμε» τον παθολογικό τομέα. Μέσα σε οκτώ μήνες  έγιναν ότι δεν κατάφεραν χρόνια τώρα. Οι εργαζόμενοι πιστοί στις επάλξεις δώσαμε και δίνουμε διαρκώς έναν  άνισο αγώνα. Χωρίς υποστήριξη, χωρίς βοήθεια μόνο με την φωνή μας και αυτή πίσω από μάσκα. Μα να γνωρίζουν όλοι ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή, φλόγα και πάθος έχουν δύναμή  και αποφασιστικότητα. Δεν θα  υποκύψουμε σε πιέσεις,  συμβιβασμούς, συμφωνίες ,οπισθοχωρήσεις  και πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζουμε και προάγουμε το δίκαιο, το σωστό. Το ωφέλιμο για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, για τους Ηλείους που δεν ελπίζουν πλέον σε τίποτα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΜΕΝΩΝ ΠΙΣΩ- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ –  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ». – ΜΙΣΘΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ- ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΗΡΕΜΙΑ -ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΕΠΕΙΑ ΜΑΣ».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ