Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Η μετάδοση είναι βέβαιη - Ένας μπορεί να κολλήσει άλλους 30 στις...

«Η μετάδοση είναι βέβαιη – Ένας μπορεί να κολλήσει άλλους 30 στις πλατείες» λένε Σαρηγιάννης και Βατόπουλος

Eικόνες συνωστισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας

Οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου από τις πλατείες του κέντρου κυρίως αλλά και των προαστίων, εκτός από το ότι προβληματίζουν τους ειδικούς αλλά και όλη την κοινωνία, απέδειξαν με περίτρανο τρόπο πως μερίδα των πολιτών έχει χάσει προ πολλού την πίστη της και τη διάθεση υπακοής στα μέτρα. 

«To έχουμε δει αρκετές φορές από μια κηδεία να κοκκινίζει ένας ολόκληρος νόμος και από ένα γάμο να παίρνουμε αλυσιδωτά κρούσματα με κακές εξελίξεις. Ας δούμε μόνο τι συνέβη πρόσφατα στη Μαλεσίνα», λέει στο newsit.gr o Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως συνεχίζει να εξηγεί: «η μετάδοση θα εξαπλωθεί τώρα στις διαφορετικές περιοχές όπου ζουν οι θετικοί στον κορονοϊό θαμώνες των πλατειών».

Για τον κο Βατόπουλο, η κοινωνική διάσταση του ζητήματος της πλατείας είναι σύνθετη. «Ο κόσμος έχει κουραστεί και οι νέοι ειδικότερα δεν έχουν διεξόδους. Παρόλα αυτά πρέπει να σκεφτούν ότι ο βασικός εχθρός τους αυτή τη στιγμή είναι ο κορονοϊός», σημειώνει ο ίδιος και τονίζει πως η παράμετρος της κόπωσης πρέπει πια να συνυπολογίζεται ολοένα και περισσότερο στη διαχείριση της κρίσης και στα μέτρα που λαμβάνονται.

Όπως το θέτει: «το μείγμα των μέτρων πρέπει να αλλάξει και για αυτό το λόγο μπήκαν στο χορό και τα self rapid test. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το πως λειτουργούν στην πράξη και θέλουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η πρωτοβουλία». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ