«Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί μας»

Επιστολή αγωνίας Ο.Π. Αμαλιάδας στον πρωθυπουργό για τις οφειλές ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ

Προτείνει  η εξόφληση των χρεών να γίνει μέσω των χρημάτων που εισπράττουν οι παραγωγοί από το ΟΣΔΕ

Το μείζον πρόβλημα  της έλλειψης άρδευσης σε πλέον παραγωγικές περιοχές της Ηλείας, λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ,  αναφέρει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας με επείγουσα επιστολή  που απέστειλε χθες προς τον πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τους βουλευτές του Νομού.

Μπροστά στο αδιέξοδο που για μια ακόμα φορά  έχει  δημιουργηθεί κατά την έναρξη της αρδευτικής περιόδου, η Ομάδα Παραγωγών προτείνει όπως  η εξόφληση των χρεών των ΤΟΕΒ Πύργου, Σαβαλίων και Επιταλίου,  να γίνει μέσω των χρημάτων που εισπράττουν οι παραγωγοί από το ΟΣΔΕ.

Αναλυτικότερα στην επιστολή της Ο.Π. Αμαλιάδας που υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Χρ. Βαλιανάτος,  αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως

Σας ενημερώνουμε ότι οι παραγωγοί μας στο Νομό Ηλείας βρίσκονται σε απελπιστική
κατάσταση διότι οι ΤΟΕΒ ΣΑΒΑΛΙΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ-ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ δεν δίνουν νερό στους αγρότες
λόγω χρεών στην ΔΕΗ των συγκεκριμένων Οργανώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην
μπορούν να ξεκινήσουν οι καλλιέργειες οι οποίες στηρίζουν την οικονομία του Νομού Ηλείας.

Εάν δεν καλλιεργήσουν οι αγρότες πως θα εξοφληθούν τα χρέη τους(ασφάλειες-ΤΟΕΒ- φορολογία κλπ.); Πως θα ζήσουν οι οικογένειες τους; Τι κάνουμε. Αφανίζουμε την Οικονομία του Νομού Ηλείας. Επειδή λοιπόν αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερο έντονο στην περιοχή μας ως Ομάδα Παραγωγών προτείνουμε η εξόφληση των χρεών να γίνει μέσω των χρημάτων που εισπράττουν οι παραγωγοί από το ΟΣΔΕ. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε άμεσα να δοθεί νερό στους παραγωγούς για να ξεκινήσουνε άμεσα οι καλλιέργειες . Σας επισημαίνουμε και το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες από τις καιρικές συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ