Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Εμπιστεύομαι τη δημοτική αρχή»

«Εμπιστεύομαι τη δημοτική αρχή»

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ

 «Δυσμενής κρίση» χαρακτηρίζει σχετική ανάρτηση

Ο Δήμος Πηνειού τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας

Την παραδοχή της εσφαλμένης κριτικής του σχετικά με τους ψεκασμούς από συνεργείο του Δήμου Πηνειού στο Βαρθολομιό, αναγνωρίζει ο κ. Γιώργος Πυλαρινός με δημόσια δήλωσή του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι διαπνέεται «από αισθήματα καλής πίστης και εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή».

Συγκεκριμένα στην δήλωσή του ο κ. Γιώργος Πυλαρινός  απευθυνόμενος προς τους αντιδημάρχους Πηνειού, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μαφρέδα Νίκο και Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κολοκατίνη Γιώργο, δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Πράγματι μου αποστείλατε και οφείλω να αναγνωρίσω τα γρήγορα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής. Έγγραφο στο οποίο μου επισημαίνατε το είδος ραντισμού και του είδους του φυτοφαρμάκου, Το οποίο χρησιμοποιήσατε και κυρίως ότι το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο είχε την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σχετικού κανονισμού αυτής. Κι ότι πρόκειται για το ζιζανιοκτόνο με την ονομασία Meteor TF. Αποδέχομαι την αλήθεια των ισχυρισμών σας, καθόσον διαπνέομαι από αισθήματα καλής πίστης και εμπιστοσύνης προς τη Δημοτική Αρχή.»

Ο κ. Πυλαρινός ακόμη διαβεβαιώνει ότι με την ανάρτησή του δεν είχε πρόθεση συκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής και φυσικά των αντιδημάρχων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σας δηλώνω ότι σας υπολήπτομαι, σας σέβομαι και σας τιμώ και απλά η συγκεκριμένη αναφορά μου κάλλιστα μπορεί να επιληφθεί απλά ως δυσμενής κρίση».

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων αντιδημάρχων κ.κ. Μαφρέδα Νίκου και Κολοκατίνη Γεωργίου, «για τον ψεκασμού του φυλλώματος των ζιζανίων που πραγματοποιήθηκε στις 17/2/2021 στη Δημοτική Κοινότητα Βαρθολομιού χρησιμοποιήθηκε το  φυτοπροστατευτικό προϊόν (ζιζανιοκτόνο) Meteor TF, το οποίο είναι εγκεκριμένο και διατίθεται νόμιμα στην αγορά.

Ο ψεκασμός διενεργήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες Υπουργικής Απόφασης τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων σε αυτή μέτρων προφύλαξης και ασφαλείας.

Δεν προκλήθηκε βλάβη στα στοιχεία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Βαρθολομιού από τον εν λόγω ψεκασμό, όπως τούτο αποδεικνύεται και από πρόσφατη ανάλυση νερού που εξεδόθη για λογαριασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πηνειού και αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Βαρθολομιού και στην οποία αναφέρεται ότι το νερό κρίνεται κατάλληλο για πόσιμο μη έχοντας υποστεί ρύπανση από δραστική ουσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ