«Απαιτούμε την ορθή και δίκαιη αντιμετώπισή μας από την Πολιτεία»

Δικηγορικός  Σύλλογος Αμαλιάδας

        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας σε υλοποίηση της από 12-3-2021 απόφασης της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και με σκοπό την οργάνωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων στον χώρο των δικαστηρίων θεωρεί ως απαράδεκτη την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους δικηγόρους και την οποία πολιτική θεωρεί ως αντιφατική, αφού δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και αγνοεί παντελώς την οικονομική στήριξη του κλάδου.

Σαν Σύλλογος καταδικάζουμε την έλλειψη οικονομικής στήριξης των δικηγόρων, την οποία χαρακτηρίζουμε ως ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού το μοναδικό χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων  ήταν το ποσό των 400 ευρώ και εκείνο μάλιστα δόθηκε επιλεκτικά και σε μικρό αριθμό δικηγόρων. Καταδικάζουμε επίσης τον τρόπο και χρόνο έκδοσης κάθε φορά των Κ.Υ.Α., αφού με τον χρόνο έκδοσης αιφνιδιάζονται κάθε φορά οι δικηγόροι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 39 Κ.Υ.Α. καθ’όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας.

Τέλος θεωρούμε απαραίτητο τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων, των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων λόγω του έντονου συγχρωτισμού που παρατηρείται συνήθως στις δικαστικές αίθουσες και ζητούμε να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες κάθε φορά των αρμόδιων παραγόντων για τον εφοδιασμό μας με αντισηπτικά υλικά. Ως δικηγορικό σώμα θα εξακολουθούμε να απαιτούμε την ορθή και δίκαιη αντιμετώπισή μας από την Πολιτεία.

      Από το Δ. Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ