Ποιοι παίρνουν σειρά για τα self test – Τι πρέπει να κάνουμε αν το τεστ βγει άκυρο

Το επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα τεστ ανά βδομάδα ενώ αναφέρθηκε στις ομάδες που παίρνουν σειρά και συγκεκριμένα στην εστίαση και το λιανεμπόριο.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής αναφέρθηκε στα self tests αποκαλύπτοντας ότι μετά τους καθηγητές και τους μαθητές προτεραιότητα έχουν ομάδες από το λιανικό εμπόριο, τις μεταφορές και την εστίαση ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιους θα είναι υποχρεωτικά.

Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα διπλά self test ανά βδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείων θα ισχύουν για το πρώτο διάστημα, ενώ το επόμενο διάστημα τα σχολεία θα λειτουργούν με ένα self test ανά βδομάδα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίπτωση που το τεστ βγει άκυρο, δηλαδή ούτε θετικό, ούτε αρνητικό περίπτωση, τονίζοντας ότι αποτελεί μία εξαιρετικά μικρή πιθανότητα

«Αν ωστόσο συμβεί κάτι τέτοιο, με το άκυρο αποτέλεσμα του self test, ο μαθητής θα μπορεί να μεταβεί σε μία δημόσια δομή και να υποβληθεί δωρεάν σε νέα τεστ», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Μετά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές Λυκείου, η διάθεση των self test θα «ανοίξει» και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι άτομα τα οποία έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και συγκεκριμένα από το λιανικό εμπόριο, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο και την εστίαση στον βαθμό που είναι ανοικτή, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Δεν θα είναι όπως συμβαίνει τώρα με τα σχολεία αλλά μια φορά την εβδομάδα. Αλώστε, όπως είπε, στα σχολεία τα δυο τεστ την εβδομάδα θα εφαρμοστούν για ένα διάστημα προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η επανεκκίνηση.

Όπως είπε ο Β. Κοντοζαμάνης δεν έχει καταλήξει η κυβέρνηση σε ποιες κατηγορίες θα γίνει υποχρεωτικό το self test καθώς θα πρέπει να προηγηθεί εισήγηση της επιτροπής.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ