Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Φτωχότερη» η δημοσιογραφία στην Ηλεία

«Φτωχότερη» η δημοσιογραφία στην Ηλεία

Μετά το θάνατο του Πάνου Δημητρακόπουλου

Για πολλά χρόνια κάλυψε  με υπευθυνότητα και ευαισθησία τα  γεγονότα  που συγκλόνισαν το Νομό

Φτωχότερος  είναι από χθες ο χώρος της δημοσιογραφίας και του τοπικού τύπου γενικότερα, μετά το θάνατο του Πάνου Δημητρακόπουλου, ο οποίος για πολλά χρόνια  βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των  γεγονότων της Ηλείας, καλύπτοντας με επάρκεια αλλά και αντικειμενικό τρόπο  τις  καθημερινές ειδήσεις.

Ο Π. Δημητρακόπουλος  αρχικά ξεκίνησε την ενασχόλησή του  από το πόστο του τυπογράφου, έχοντας συγχρόνως  εργαστήριο επιγραφών  με την επωνυμία «Παλέττα», ένα όνομα  που  συνδυάστηκε με τη φυσική του παρουσία εν συνεχεία.

Ακολούθως  εργάστηκε τόσο σε τοπικούς όσο και μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, μεταδίδοντας  πολλές αποκλειστικές  και πάντα τεκμηριωμένες ειδήσεις, που έδιναν επακριβώς την κατάσταση που επικρατούσε στην τοπική ειδησεογραφία.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα  κάλυπτε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη προτίμηση στα κοινωνικά  ζητήματα,  που μετέφερε με μεγάλη ευαισθησία  αλλά και ενδιαφέρον.

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις σε μεγάλη πυρκαγιά  σε ορεινή περιοχή του Νομού,  δέχτηκε λεκτική επίθεση από κατοίκους και  τοπικούς φορείς, οι οποίοι αρκετές ώρες μετά δεν είχαν  ακόμα δει …αρμοδίους για να εκφράσουν παράπονα, αλλά τον Πάνο Δημητρακόπουλο  που έτρεξε από τους πρώτους για να καλύψει το γεγονός!

Ανάλογη ήταν η παρουσία του και σε άλλα γεγονότα που συγκλόνισαν  τις προηγούμενες δεκαετίες  την Ηλεία (στυγερά εγκλήματα, θανατηφόρα τροχαία, εγκληματικές επιθέσεις κλπ.), τα οποία κατέγραφε  και στο δικό του site.

Σημαντική εξάλλου ήταν η παρουσία του και στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπου από το 1994  είχε την ευθύνη του γραφείου τύπου, αποτελώντας επιλογή του σεβ. Μητροπολίτη κ. Γερμανού.

Η «ΠΡΩΤΗ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου.

Η κηδεία του θα γίνει  σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ