Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Οι νέοι αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια»

«Οι νέοι αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια»

Πρόεδρος του Α.Σ. Αμαλιάδας με αφορμή τις κορωνοενισχύσεις:

Προβληματισμένοι παρουσιάζονται οι παραγωγοί καρπουζιού, καθώς και άλλων καλλιεργειών στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου, αναφορικά με το ύψος των κορωνοενισχύσεων που αποφασίστηκαν  υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον  αναπληρωτή υπουργό  Οικονομικών κ. Θεοδ. Σκυλακάκη.

Όπως ανέφερε η «ΠΡΩΤΗ», όσον αφορά το υπαίθριο καρπούζι το αρχικό ποσό ήταν 150 ευρώ ανά στρέμμα και η ενίσχυση ανέρχεται σε 140 ευρώ, ενώ για  την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα οι παραγωγοί θα λάβουν 205 € ανά στρέμμα, αντί 215 που είχε αναφερθεί αρχικά.

«Οι αγρότες που έχασαν την παραγωγή και τα χρήματά τους, υφίστανται διαρκή ταλαιπωρία γύρω από το ζήτημα των ενισχύσεων, οι οποίες αποδεικνύεται ότι είναι ψίχουλα. Πλέον υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που κυρίως νέοι αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αθαν. Αντωνάτος.

Να τονιστεί πως ανάλογη άποψη εξέφρασε στην «ΠΡΩΤΗ» και ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος, ο οποίος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη τη μείωση  των ενισχύσεων διότι οι παραγωγοί που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω της πανδημίας, περίμεναν τα χρήματά τους», ενώ τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί στη μεθαυριανή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ