Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο βάρβαρο πρόσωπο των «φιλόζωων»

Το βάρβαρο πρόσωπο των «φιλόζωων»

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και στην Ηλεία

Τι αναφέρει ο δήμος Πύργου με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα

Το βάρβαρο πρόσωπο  αρκετών «φιλόζωων» αντικρίζουν πολλά ζώα και στην Ηλεία. Τα οποία καταλήγουν να είναι αδέσποτα, χωρίς στέγη, τροφή και περίθαλψη.

Δυστυχώς η χθεσινή παγκόσμια ημέρα Αδεσπότων Ζώων έρχεται να μας δώσει ένα ακόμα «σκούντημα» σε αυτά που όλοι αντικρίζουμε στην καθημερινότητα. Με ζώα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους. Τα οποία στη συνέχεια ή σκοτώνονται από κάποιους «βιαστικούς» διερχόμενους οδηγούς. Ή συχνά γίνονται επιθετικά από τη βίαιη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους…

Δυστυχώς εκτός από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αδέσποτα στο Νομό μας, είναι η απουσία κατάλληλων χώρων που θα τους δοθεί η κατάλληλη περίθαλψη και φροντίδα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010. Για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων. Που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Ο δήμος Πύργου

Από την πλευρά του  ο δήμος Πύργου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων τονίζει τα εξής:

«Ο Δήμος Πύργου συνεχίζει και ενισχύει τα προγράμματά του για τους αδέσποτους φίλους μας

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τρεις λόγους: Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4) και δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, δυστυχώς έρχεται να μας θυμίσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας. Κι οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δική μας ανευθυνότητα. Στην σκληρή συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους για διάφορους λόγους. Με αποτέλεσμα τη διαβίωσή τους κάτω από άθλιες συνθήκες. Ζώα συντροφιάς εγκαταλελειμμένα, χωρίς στείρωση που πολλαπλασιάζονται και διαιωνίζουν το τραγικό πρόβλημα που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Δήμος Πύργου στέλνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης. Συνεχίζει, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να κάνει ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση των συνθηκών που απαιτούνται. Ώστε τα αδέσποτα να έχουν την φροντίδα που πρέπει.

Ο Δήμος Πύργου διαθέτει 18.000 ευρώ το χρόνο σε διανομή τροφών για τα αδέσποτα. Σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα, ανεφοδιάζει τις ταΐστρες και τις ποτίστρες που έχει τοποθετήσει σε πολλά σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Συνεχίζεται το μεγάλο πρόγραμμα, ύψους 75.000 ευρώ ετησίως. Όπου σε συνεργασία με κτηνίατρο έχει εξασφαλιστεί μεταξύ άλλων η θεραπευτική υποστήριξη των αδέσποτων όπως και ο εμβολιασμός τους. Παράλληλα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης και επέκτασης όλων των προγραμμάτων όπως και διασφάλισης νέων .

Επιπλέον ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία και με φιλοζωικές εταιρείες της Αθήνας, θα προχωρήσει σε ένα γενναίο πρόγραμμα στείρωσης, ενώ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και νέες δράσεις.

Ο Δήμος Πύργου βρίσκεται πάντα κοντά στους αδέσποτους φίλους μας και είναι ανοιχτός σε διαρκή διαβούλευση με φορείς και εθελοντές για τη βελτίωση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν είναι τοπικό, είναι πανελλαδικό φαινόμενο και έχει πολλές προεκτάσεις. Ως δια μαγείας δεν λύνεται κι ούτε ο δήμος είναι πανάκεια. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία με όλους προκειμένου να έχουμε τα λιγότερα δυνατά τέτοια φαινόμενα εγκατάλειψης ως και την εξάλειψή τους. Βλέπουμε τα όποια προβλήματα, τι λειτουργεί σωστά και τι όχι, είμαστε παρόντες και όχι απόντες σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια πρώτα απ’όλα τα ίδια τα ζώα. Η ευθύνη της φροντίδας ενός ζώου είναι μια συνεχής υποχρέωση του ανθρώπου που επέλεξε να το έχει κοντά του καθώς είναι πλήρως εξαρτημένο από αυτόν. Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε την σκληρή πραγματικότητα της απάνθρωπης συμπεριφοράς. Μακάρι να γίνουμε όλοι καλύτεροι στο θέμα αυτό, τα ζώα δείχνουν μόνο την αγάπη τους. Κάποιοι δεν την άξιζαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ