Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕξαδάκτυλος: «Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δε θα το λύσουν μαγικά τα...

Εξαδάκτυλος: «Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, δε θα το λύσουν μαγικά τα self test» – Σταθεροποιείται η θετικότητα

Ανήσυχοι παραμένουν οι ειδικοί για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, αφού πλέον πιέζεται το σύστημα υγείας. Ωστόσο, παρήγορο είναι το γεγονός ότι μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα, με σταθεροποιημένο τον δείκτη θετικότητας.

Συγκεκριμένα και τις δύο εβδομάδες που πέρασαν, ο δείκτης παρέμεινε γύρω στο 6. Με εξαίρεση τις Δευτέρες όπως και σήμερα, που η θετικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των ελάχιστων τεστ που γίνονται την Κυριακή και τα οποία συνήθως επιδιώκουν άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα. 

Συγκεκριμένα σήμερα, ο δείκτης θετικότητας είναι στο 11,4 καθώς χθες, έγιναν μόλις 16.332 τεστ, όταν τις καθημερινές γίνονται 50.000 με 60.000…

Εξαδάκτυλος: Τα self test δεν θα λύσουν μαγικά το πρόβλημα

Μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε ότι η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση, εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα και προχωρά στις αποφάσεις της.

«Θα δούμε τι και πότε και αν θα πρέπει να πράξουμε στη συνέχεια».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο είναι κάτι που θα κριθεί βάση της εικόνας της πανδημίας τις επόμενες ημέρες αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μη θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς».

Γιατί έμειναν κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Σχετικά με την απόφαση για τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα που παραμένουν κλειστά, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας στις περιοχές αυτές ήταν το στοιχείο που οδήγησε την επιτροπή σε αυτήν την απόφαση.

Για τα σχολεία, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε «βιαστικό» ένα ενδεχόμενο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι παραμένει επιφυλακτικός και για τη λειτουργία των self-tests.

«Είναι χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι το κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δε θα λύσει μαγικά το πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ