Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑναπάντητα τα ερωτηματικά της οικογένειας για το θάνατο του 41χρονου αξιωματικού του...

Αναπάντητα τα ερωτηματικά της οικογένειας για το θάνατο του 41χρονου αξιωματικού του εμπορικού Ναυτικού

Τι επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας σε δημόσια ανάρτηση του

Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά για την οικογένεια του 41χρονου αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού. Που έφυγε πριν από μερικές ημέρες κατά την διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Πύργου. Οι οικείοι του θεωρούν ότι εάν ο 41χρονος είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νοσηλεία. Ο άνθρωπός τους θα ήταν στη ζωή.

Η σύζυγός του, μέσα στο πένθος της, αδυνατεί όπως είναι φυσικό να πιστέψει πως χάθηκε ο 41χρονος σύζυγος της. Καθώς τη μία ημέρα αντάλλασαν μηνύματα και μάθαινε για την πορεία της κατάστασης της υγείας του και πως μέσα σε πραγματικά ελάχιστο χρόνο η πορεία της υγείας του επιδεινώθηκε. Πριν η οικογένεια καταφέρει να επιτύχει την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ξεπερνώντας τις «αντιρρήσεις» που υπήρχαν από πλευράς του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο διευθυντής στο Ρίο, ενημέρωσε την οικογένεια ότι θα δεχθεί τον ασθενή ακόμη και διασωληνωμένο. Οπότε δρομολογήθηκε η διαδικασία της διακομιδής του με το ασθενοφόρο. Η μητέρα του 41χρονου, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, στις 9:15 το βράδυ επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η μεταφορά του άτυχου αξιωματικού. Ωστόσο ενημερώθηκε ότι δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη με τη ζωή. Την ίδια στιγμή η οικογένεια καλείται να λύσει ένας «γρίφο» σχετικά με την ώρα θανάτου του 41χρονου άνδρα. Καθώς η ώρα θανάτου που αναγράφονταν στο πιστοποιητικό του Νοσοκομείου ήταν 10.01 μ.μ. Δηλαδή σχεδόν 45 λεπτά από την ώρα που όπως υποστηρίζει η μητέρα, ενημερώθηκε ότι ο γιος της είχε «φύγει».

Η οικογένεια του 41χρονου κατέθεσε μήνυση ζητώντας παράλληλα να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Ωστόσο απαιτήθηκε εισαγγελική εντολή προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημα από πλευράς των ιατροδικαστικών αρχών.

Η οικογένεια του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού δεν μπορεί να εξηγήσει όλα όσα συμβαίνουν. Ενώ ο 41χρονος παραμένει άταφος με την οικογένεια να επιμένει στο αίτημα της για νεκροψία.  

Σε δημόσια ανάρτηση του, στο διαδίκτυο, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αντωνιάδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας ανακάλεσε προφορικά (!) την εντολή για την νεκροψία-νεκροτομή,

που είχε προηγουμένως δώσει ο συνάδελφος της Ευάγγελος Μιχαήλος. Ο οποίος αντιστάθηκε στην άρνηση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών να γίνει η νεκροψία!

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε από τον διοικητή Ασφαλείας Πύργου, να ενημερώσει προφορικά την οικογένεια ότι ανακαλείται η εντολή για νεκροψία. Ότι θα στείλει εγγράφως την ανάκληση αλλά η οικογένεια να μην πάρει αντίγραφο της… Ανακαλεί την νεκροψία για τον υποσιτισμένο επί 21 μέρες, που ενώ αποδεδειγμένα είχε 99 οξυγόνο, μετά από μισή ώρα διασωληνώθηκε, πριν φύγει για Πάτρα όπου θα διαπίστωναν τι του είχαν κάνει, μετά από μισή ώρα είπαν στην μάνα ότι πέθανε πριν φύγει για Πάτρα ακόμη και διασωληνωμένος. Αλλά το πιστοποιητικό έχει ώρα θανάτου μία ώρα μετά την ανακοίνωση του στην μάνα. Ώστε ζούσε όταν της είπαν ότι πέθανε….

Ασύλληπτες καταστάσεις! Και εσείς τώρα πιστεύετε ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; Και το έγγραφο θα πάρουμε και νεκροψία θα γίνει εκτός και εάν υπάρχει συνεννόηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Θα φανεί άλλωστε αυτό από την αντίδρασή του στην εξώδικη καταγγελία των δύο οικογενειών για τις νεκροψίες στην Αθήνα…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ