Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιστολές προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας για την κατάργηση της...

Επιστολές προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας για την κατάργηση της Μουσειολογίας

Σύλλογος Φοιτητών πρώην Τμήματος Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ.

Επιστολές προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Σύλλογος Φοιτητών πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων. Για το θέμα της κατάργησης του Τμήματος της Μουσειολογίας.

Οι 1.500 φοιτητές που έχουν ενσωματωθεί στο Τμήμα, αφού παραθέτουν αναλυτικά στις επιστολές τους το ιστορικό του ζητήματος. Καταλήγουν στην επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Κυρίαρχη αρμοδιότητα των  Υπουργείων Παιδείας  και των  Πανεπιστημίων σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, είναι η  φοιτητική  μέριμνα. Δυστυχώς σήμερα δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο σε ότι αφορά τους φοιτητές του  Τμήματός μας. Αντιθέτως  βιώνουμε την απαξίωση και την αδιαφορία. Τόσο για εμάς, όσο και για τις οικογένειές μας που στερούνται για τις δικές μας  σπουδές. Η κατάργηση του Τμήματος Μουσειολογίας και η μεταφορά του στην Πάτρα μέσω την απορρόφησής του από το Τμήμα Ιστορίας -Αρχαιολογίας του Αγρινίου. Είναι μια απόφαση άδικη και παράλογη  για εμάς και μοναδική σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος.

Δεν νοείται το μοναδικό τμήμα Μουσειολογίας της χώρας να ενσωματωθεί σε ένα τμήμα που εδρεύει σε μια πόλη το Αγρίνιο. Που είναι μακριά από αρχαιολογικούς χώρους με ιδιαίτερα σημαντική αξία.

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει προταθεί, το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας να  μεταφερθεί στον Πύργο όπου και η έδρα του τμήματος Μουσειολογίας και να αποτελούν μια ακαδημαϊκή ενότητα. Στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα και τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Σας παρακαλούμε να μην επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί αυτή η κατάφωρη αδικία εις βάρος μας.

Σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα, ώστε αυτό το μοναδικό Τμήμα Μουσειολογίας της χώρας μας, να παραμείνει ως έχει στην έδρα του, την πόλη του Πύργου. Να βοηθήσετε στην πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Ώστε όχι μόνο να μην καταργηθεί αλλά και να αναπτυχθεί όπως και του αξίζει.

Εμείς οι φοιτητές του πρώην Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας σε εσάς προκειμένου να μην συντελεστεί αυτό το έγκλημα.

Παρακαλούμε να μην μας αγνοήσετε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ