«Πληγή» η δηλητηρίαση μελισσών από φυτοφάρμακα

Βαρύς ο πέλεκυς για το θάνατο  μελισσοσμηνών από ψεκασμό ανθών

Ανησυχία των επαγγελματιών και στην Ηλεία

Τη λήψη μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές ζητούν οι μελισσοκόμοι και στην Ηλεία. Σχετικά με τη δηλητηρίαση των μελισσιών από το ράντισμα ανθών από ασυνείδητους, που δεν τηρούν τις οδηγίες που αναφέρει ο νόμος.

Δεκάδες διαφορετικές περιπτώσεις παρουσιάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου αγρότες ραντίζουν δίχως να τηρούν τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Ψεκάζοντας μέρα και πάνω σε άνθη, η καταστροφή στους επικονιαστές και τη μέλισσα είναι τεράστια! Η νομοθεσία ορίζει φυλάκιση στους παραβάτες, και είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό Δικαστήριο επιβάλλει ποινές γι αυτό το έγκλημα!

Στα πλαίσια αυτά, από ένα χρόνο φυλακή μοιράστηκαν ο ψεκαστής που ψέκασε κατά την διάρκεια της ημέρας και ο ιδιοκτήτης χωραφιού. Από το δικαστήριο που έγινε στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας.

Το περσινό περιστατικό του θανάτου εφτά μελισσοσμηνών από ψεκασμό στο χωριό Κέδρος Καρδίτσας δεν μπόρεσε να “καταπιεί” ο μελισσοκόμος και κατέφυγε στην δικαιοσύνη. Προσκομίζοντας το πόρισμα της εξέτασης των μελισσών.

Το δικαστήριο δέχτηκε το πόρισμα που κατέδειξε σαφώς πως ο θάνατος των μελισσών προήλθε από το φυτοφάρμακο που χρησιμοποίησε ο ψεκαστής.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. Στην συνέχεια θα ζητηθεί αποζημίωση από τους καταδικασθέντες η οποία θα πρέπει να ικανοποιεί τον μελισσοκόμο.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ