Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Έπεσε η αυλαία του δράματος…»

«Έπεσε η αυλαία του δράματος…»

«Έφυγε» από τη ζωή από κορωνοϊό ο επιφανής πρωτοπρεσβύτερος  π. Ιωάννης Καραλής από την Κρέστενα

Την πικρία τους εκφράζουν τα παιδιά του στην «ΠΡΩΤΗ», αναφορικά  με την απομόνωση του πατέρα τους κατά τις τελευταίες στιγμές του…

Συγκίνηση προκάλεσε στην περιοχή της Κρέστενας η είδηση του θανάτου του πρωτοπρεσβύτερου πατήρ Ιωάννης Καραλής. Ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών, έχοντας νοσήσει από τη μάστιγα της εποχής μας, τον κορωνοϊό.

 Ο εκλιπών που είχε έντονη πνευματική και δημιουργική δράση, χειροτονήθηκε το 1957 από τον τότε Μητροπολίτη Τριφυλίας κ.κ. Δαμασκηνό,  τον όποιο ακολούθησε όταν ο τελευταίος εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Ο τρόπος του θανάτου του π. Ιωάννη ήταν ιδιαίτερα τραγικός αφού τις τελευταίες στιγμές του στο νοσοκομείο “Σωτηρία» παρέμεινε μόνος και απομονωμένος. Χωρίς την παραμικρή ελπίδα να σφίξει δυνατά το χέρι και να αποχαιρετήσει για πάντα τα παιδιά του και όλους αυτούς που τον αγάπησαν.

Σχετικά με το θάνατο του πρωτοπρεσβύτερου που γεννήθηκε το 1930. Τα παιδιά του Γεώργιος και Μαίρη που είναι επιφανείς επιστήμονες, δεν κρύβουν την πικρία τους στην «ΠΡΩΤΗ». Σχετικά με την όλη διαδικασία που τηρείται σε παρόμοιες τραγικές καταστάσεις. Που αποκλείει τους στενούς συγγενείς από το να βρεθούν δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων στιγμών τους…

«Έπεσε πια η αυλαία του δράματος, που έζησε η οικογένειά μας. Ο πατέρας Ιωάννης ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε ο πνευματικός πατέρας πολλών ανθρώπων. Αλλά και φυσικός μας πατέρας, έφυγε κοντά πια στον Θεό τον μόνο ικανό να δώσει παρηγοριά σε κάθε άνθρωπο. Έπαψε να υπάρχει όπως εμείς τον ζήσαμε, τον γνωρίσαμε, υπάρχει μόνο όπως τον θέλησε ο Θεός. Κοντά Του βρήκε τον πραγματικό του εαυτό, όπως θα συμβεί και στον κάθε άνθρωπο.

Σε μας μένει πια η μνήμη, μία μνήμη που επιφορτίστηκε και από τον τραγικό τρόπο που έζησε τις τελευταίες στιγμές του στο νοσοκομείο “Σωτηρία». Μόνος και απομονωμένος χωρίς την παραμικρή ελπίδα να σφίξει δυνατά το χέρι και να αποχαιρετήσει για πάντα τα παιδιά του και όλους αυτούς που τον αγάπησαν.

Έφυγε έτσι μόνος και η εικόνα του έσβησε από τα μάτια μας. Όταν πια θα θελήσουμε να τον δούμε θα πρέπει να τα κλείσουμε. Είναι για εμάς εκείνη η καθαρή Δευτέρα, μία ημέρα μνήμης που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Μία ημέρα που θυμίζει στον κόσμο ολάκερο, όλους αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή. Μακριά από συγγενείς και φίλους και τα σώματά αυτών ή οδηγήθηκαν στην πυρά για εξαφάνιση. Ή ετοποθετήθηκαν σ᾽εκείνο το φέρετρο ερμητικά κλεισμένο,  με τέτοιο τρόπο αδύνατο πια να ανοιχθεί από εμάς. Μέσα σ᾽ όλη αυτή την οδύνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας συμπαραστάθησαν. Αρχής γενομένης από το Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωρεών κύριο Φιλόθεο αρχιγραμματέα της ιεράς συνόδου που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμο.

Τον εφημέριο του Ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού πατέρα Σπυρίδωνα, τον πατέρα Λεωνίδα και τον πατέρα Γαβριήλ. Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και δεν μπορέσαμε να δεχθούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα ήθελαν να παρευρεθούν στην κηδεία. Να δώσουν τον ύστατο ασπασμό στον σώμα του τεθνεώτος πατρός ημών πατέρα Ιωάννου και λυπούμεθα πολύ. Όταν θα περάσουν οι καιροί που ζούμε, όταν θα ανοίξει πια η Ελλάδα και ο κόσμος, όταν θα περάσει αυτή η πανδημία. Τότε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τιμήσουμε και να ξανακλάψουμε όλους τους αγαπημένους που χάσαμε και που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε. Ας γίνει αυτή η ημέρα, ημέρα μνήμης για μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό που ο κόσμος πέρασε.

Περιμένοντας την ευχάριστη είδηση της λήξης της καραντίνας για τον κόσμο. Ανανεώνουμε την ορθόδοξο πίστη μας στην Ανάσταση των σωμάτων όλων των κεκοιμημένων πατέρων αδελφών και συγγενών ημών

Καλή Ανάσταση πατέρα ,η ύστατη ευχαριστία σε σένα για την ύπαρξη που μας χάρισες και για ό,τι γίναμε.

Τα παιδιά σου» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική επιστολή τους.

Ο πατήρ Ιωάννης υπηρέτησε στην ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και για πολλά χρόνια ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου.

Ήταν αποφοίτος της Ριζαρίου εκκλησιαστικης σχολής, της Παιδαγωγικής σχολής Θεσσαλονίκης, καθώς και  της θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές τους στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1974 μέχρι το 2019 ήταν προϊστάμενος στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού στη Αθήνα, ενώ   τιμήθηκε από τον νυν Μητροπολίτη Φθιώτιδος για την πολύχρονη προσφορά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ