Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών: «Ιδιώτες γιατροί το πρωί με covid ασθενείς, το...

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών: «Ιδιώτες γιατροί το πρωί με covid ασθενείς, το απόγευμα με ευπαθείς;»

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού μέσα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και σε ευπαθείς ομάδες από τους ιδιώτες γιατρούς. Οι οποίοι επιτάχθηκαν και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε covid ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός. Ο Αντιπρόεδρος ΙΣΑ, Φώτης Πατσουράκος, υπενθυμίζει ότι πολλοί γιατροί, νοσούν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, ενώ κάποιοι μάλιστα, καταλήγουν.

Τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Θα έχουν οι 206 ιδιώτες γιατροί οι οποίοι επιτάχθηκαν προκειμένου να συμβάλουν υποχρεωτικά στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Σαραφιανός, υπάρχει ανησυχία. Καθώς η πιθανότητα της διασποράς του κορωνοϊού από τους ίδιους τους γιατρούς, στις ιδιωτικές κλινικές, είναι αυξημένη.«Ο ίδιος γιατρός που το πρωί θα βρίσκεται μέσα στην κλινική Covid. Το απόγευμα θα μπορεί να εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο ή στις ιδιωτικές κλινικές και θα έρχεται σε επαφή με άλλους ασθενείς. Φυσικά, μέσα στις κλινικές Covid, φορούν τις προστατευτικές στολές, αλλά η πιθανότητα διασποράς πάντα υπάρχει. Το απόγευμα δε, στο ιατρείο τους, θα φορούν μόνο μία μάσκα. Είναι ένας λογικός προβληματισμός…», αναφέρει ο κ. Σαραφιανός.

Αρκετοί γιατροί νοσούν

Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Φώτης Πατσουράκος, υπενθυμίζει μιλώντας στο GRTimes ότι αρκετοί γιατροί έχουν νοσήσει από Covid, ενώ άλλοι έχουν καταλήξει.

«Πολλοί συνάδελφοι αρρωσταίνουν. Μάλιστα, προχθές κατέληξε ένας συνάδελφος, ενώ έχουμε και κάποιους διασωληνωμένους. Είναι μία εύλογη απορία το αν υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού από τα νοσοκομεία στις κλινικές από τους ιδιώτες γιατρούς. Την ίδια στιγμή που και οι 206 πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί και παθολόγοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία», αναφέρει.

«Θα γίνει επικαιροποίηση των οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας»

Ο γενικός γιατρός, διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Ανάργυρος Μαριόλης, αναφέρει στο GRTimes ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι αναγκαίο να βοηθήσουν όλοι όσοι μπορούν. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι οι περισσότεροι γιατροί, έχουν ήδη εμβολιαστεί, πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού.

«Είναι φυσικό και επόμενο, ότι σε μία τέτοια μάχη θα υπάρχουν και προβλήματα. Οι περισσότεροι γιατροί ωστόσο είναι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν πολύ λίγο τον ιό. Όμως, επειδή υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ενώ υποβάλλονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είτε σε μοριακό, είτε σε rapid test. Σε κάθε περίπτωση όμως, το Υπουργείο Υγείας πρόκειται να προχωρήσει σε επικαιροποίηση των οδηγιών. Στην οποία θα υπάρξει μέριμνα και για αυτό το ζήτημα», τονίζει.

πηγή: real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ