Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαLockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι- Πώς θα μετακινούμαστε

Lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια, πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι- Πώς θα μετακινούμαστε

Για τη μετακίνηση σε αυτά τα σημεία χρησιμοποιούμε τον κωδικό 6- Η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τα κομμωτήρια

Ανοίγουν εκ νέου αύριο, Δευτέρα 22 Μαρτίου κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, με αυστηρά ωστόσο μέτρα ελέω πανδημίας. Ήδη οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων έχουν προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων ενώ έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα.

Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να μεταβούν σε κομμωτήριο θα χρησιμοποιήσουν τη βεβαίωση τύπου Β. Σημειώνοντας την επιλογή «6», είτε με την αποστολή του «6» στο 13033. Αυτό ισχύει ακόμα και αν το κομμωτήριο στο οποίο πηγαίνουν βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή από τον τόπο διαμονής τους.

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μεταβεί σε κορμμωτήριο εκτός του δήμου κατοικίας του. Πρέπει να τηλεφωνήσει και να κλείσει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή email όπου φαίνεται το ραντεβού που έχει κλείσει. Όταν έρθει η μέρα για το ραντεβού. Τότε είτε χρησιμοποιεί τη βεβαίωση τύπου Β, σημειώνοντας το «6», είτε στέλνει sms επιλέγοντας το «6» και το στέλνει στο 13033. Παράλληλα κατά τη μετάβασή του στο κομμωτήριο θα πρέπει να έχει μαζί του και το αποδεικτικό του ραντεβού.

Το ίδιο θα συμβεί εάν κάποιος πρέπει να επισκεφτεί υπηρεσία περιποίησης άκρων (μανικιούρ – πεντικιούρ).

Εκτός από τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες περιποίησης άκρων από σήμερα το πρωί θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Εκεί θα πρέπει να βρίσκονται έως 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6». Είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα από σήμερα ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές. Με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6». Κι η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ