Εμβολιασμός: Για ποιες ηλικιακές ομάδες ανοίγει το σύστημα – Το πρόγραμμα παραλαβής εμβολίων τον Απρίλιο

Ανοίγει στις 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για τους 70-74 – Αρχές Απριλίου για τους 65-69 – Μπαίνει και η Johnson & Johnson στο πρόγραμμα – Αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων – Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα ξεπεράσουμε το 1 εκατ. εμβολιασμένους με τουλάχιστον μία δόση, δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Το πρόγραμμα παραλαβής των εμβολίων για τον Απρίλιο και τις ηλικιακές ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως δήλωσε, στις 29 Μαρτίου θα ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις πολιτών που μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στην ομάδα Α των υποκείμενων νοσημάτων.

Στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για του πολίτες ηλικίας 70-74 και στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει το σύστημα για τους πολίτες ηλικίας 65-69.

Πιο αναλυτικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:

«Σήμερα έχουν γίνει 29.000 εμβολιασμοί και συνολικά 1.464.000 εμβολιασμοί. Ποσοστό κάλυψης 9,74%.

Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το ένα εκατ. με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων.

Από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί αίτηση που οι πολίτες θα μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα, αν θεωρούν ότι υπάγονται σε αυτή. Επίσης για τις πολύ σπάνιες και υποκείμενες παθήσεις, ο γιατρός θα μπορεί να υποβάλει αίτηση. Αν ο πολίτης πληροί τις προϋποθέσεις θα ενημερώνεται μέσω του συστήματος ανά βδομάδα.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγουν οι αιτήσεις για ηλικίες 70-74 και στις αρχές Απριλίου, οι ηλικίες 65-69.

Οι παραδόσεις των εμβολίων για τον μήνα Απρίλιο:

Από την Pfizer περιμένουμε πάνω από 1,2 εκατ.

Η AstraZeneca περιμένουμε 450.000 δόσεις.

Από τη Moderna περιμένουμε 100.000 δόσεις.

Όσον αφορά στη Johnson & Johnson θα τηρήσει τη δέσμευση της παράδοσης του 1,2 εκατ. δόσεων με 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 900.000 τον Ιούνιο.

Στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα από 1η Απριλίου και θα ξεπεράσουμε τις δυνατότητες εμβολιασμού για 2 εκατ.

Το επόμενο διάστημα θα εξετάσουμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για εμβολιασμό πριν το καλοκαίρι, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη προτεραιοποιηθεί από το σύστημα. Αυτό θα γίνει μέσα Μαΐου».

πηγή: ygeiamou.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ