Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δεσμευτεί για την χρηματοδότηση Πανεπιστημιακών υποδομών στο Νομό»

«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δεσμευτεί για την χρηματοδότηση Πανεπιστημιακών υποδομών στο Νομό»

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Τις προτάσεις του και τα μέσα διεκδίκησης παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία. Κατέθεσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στη συνάντηση των δημάρχων. Που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, υπερθεματίζοντας  την τεράστια-όπως την χαρακτήρισε-δυναμική ανάλογων Συμβουλίων Αιρετών τόνισε πως:

“Η συνένωση των δυνάμεων στην κατεύθυνση επίλυσης εκκρεμοτήτων καθοριστικών για την πορεία του τόπου ,  είναι ο μόνος δρόμος. Προτείνω ότι αυτό το όργανο με την όποια διεύρυνση μπορεί να έχει σε κορυφαίο επίπεδο θεσμικής έκφρασης. Δηλαδή με τους βουλευτές, το ΕΒΕ και άλλους φορείς μπορεί να δίνει δυναμική στην τοπική κοινωνία. Και πρέπει  να υπάρχει σε μια διαρκή συνεδρίαση και για τα άλλα μεγάλα θέματα του νομού. Όπως τον δρόμο Πάτρα-Πύργος, της Υγείας η οποία πλήττεται κ.α.”.

Καταθέτοντας τις προτάσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δεσμευτεί από τώρα ότι εγγράφει, δημιουργώντας ένα τετελεσμένο δέσμευσης για τις αποφάσεις της Αθήνας, ένα ποσό της τάξεως των 10-15 εκ. ευρώ για τις υποδομές των Πανεπιστημίων στην Ηλεία.  Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και στη Σύγκλητο όταν αποφασίσουν. Ότι δηλαδή  η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεσμεύει ή δεσμεύεται για την χρηματοδότηση των υποδομών στο νομό.

Επίσης απευθυνόμενοι στο λαό της Ηλείας, θεωρώ πως πρέπει να τεθεί θέμα μιας διαδικτυακής ψηφοφορίας απ’ όλους τους Δήμους, σε Πανηλειακό επίπεδο. Όπου θα συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που θα δεσμευτούν με την ηλεκτρονική  τους ψηφοφορία. Και επιπλέον να μην καταργηθούν τα Τμήματα από το μηχανογραφικό για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ