Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠρωτοποριακή η επικοινωνία δημοτών με τον Δήμο

Πρωτοποριακή η επικοινωνία δημοτών με τον Δήμο

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

– Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και άμεση ενημέρωση των δημοτών με ένα «κλικ» στο κινητό, μέσω της νέας εφαρμογής Novoville

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρωτοπορεί και ενισχύει τη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας «Novoville». Για καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων καθημερινότητας δημοτών και διάδραση Δήμου – δημότη.

Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και πολιτών. Βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής. Όραμα και στόχος της είναι να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του. Όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Σε 4 απλά βήματα

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android. Γίνεται σε 4 απλά βήματα:

Επιλογή τοποθεσίας

Επιλογή κατηγορίας αιτήματος

Προσθήκη φωτογραφίας

Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου. Αλλά και για έκτακτα συμβάντα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης. Μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς τους πολίτες.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής. Αναδεικνύοντας την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.

Σύγχρονο εργαλείο

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προωθήσει την εφαρμογή Novoville. Ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο. Που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία – επαφή με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας Novoville από το Δήμο: «Από τους πρώτους μήνες της θητείας μας δώσαμε το στίγμα μιας πρωτοπόρας Δημοτικής Αρχής. Που δίνει χώρο στις νέες τεχνολογίες, με απώτερο στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας. Με την εφαρμογή Novoville ανοίγουμε ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί. Ο δημότης πλέον μπορεί να συμμετέχει στη διαχείριση θεμάτων της καθημερινότητας, μ’ ένα απλό κλικ από το κινητό του τηλέφωνο. Είμαι αισιόδοξος ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία. Θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας. Με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ