Τζανάκης: Εντός εβδομάδας, κορύφωση πανδημίας με πάνω από 600 ασθενείς σε ΜΕΘ

Αποκλιμάκωση θα δούμε από τις 20/3 και μετά.

Την κορύφωση της πανδημίας κορονοιού θα βιώσουμε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Στο νέο τρέξιμο του μοντέλου πραγματικά είδαμε ότι η κορύφωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα», εξήγησε. Αναφέροντας πως σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα δεν θεωρείται πιθανό να είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα βλέπουμε μέχρι τώρα.

«Εκτιμούμε ότι θα είναι μικρές οι αλλαγές», είπε. Προσθέτοντας ωστόσο πως υπάρχει μικρό αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο για μια ή δύο μέρες να παρατηρηθεί και αριθμός κρουσμάτων κοντά στις 3.000.

 Από εκεί και μετά θα αρχίσει η σταδιακή, αργή μεν αλλά σταδιακή, αποκλιμάκωση. Θα αρχίσει να αποσυμφορίζεται το σύστημα» είπε επισημαίνοντας πως το κύριο ζητούμενο είναι ακριβώς η μείωση στην πίεση του υγειονομικού συστήματος

Όπως τόνισε ωστόσο, η αποκλιμάκωση τώρα θα αφορά τις απλές κλίνες και όχι τις κλίνες ΜΕΘ. Όπου εκεί η αποσυμφόρηση αναμένεται να συμβεί λίγο αργότερα. Πάντως θα ξεπεράσουμε όπως είπε το φράγμα των 600 ατόμων.

« Με πιθανότητα προσέγγισης προς τις 620- 650» διευκρίνισε.

πηγη: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ