Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠώς ένα app μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί

Πώς ένα app μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι «έξυπνες» εφαρμογές, αποτελούν πλέον αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Και μας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας περισσότερο εύκολη και ασφαλέστερη, σε πολλούς τομείς. Ένας από τους τομείς, λοιπόν, ο οποίος αναβαθμίζεται το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και δη της τηλεματικής, είναι κι εκείνος της οδήγησης.

Μπορεί μέχρι πριν από μερικά χρόνια να μην το φανταζόμασταν. Όμως, σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας apps και smart drive λύσεις που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε περισσότερη ασφάλεια όσο βρισκόμαστε εν κινήσει. Και την ίδια ώρα, μας βοηθούν να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι οδηγοί. Εφαρμογές οι οποίες σχετίζονται ουσιαστικά με την οδηγική μας συμπεριφορά και την ασφάλεια των οχημάτων μας. Είναι διαθέσιμες πλέον για τον καθένα μας και εμείς, έχουμε κάθε λόγο να τις ανακαλύψουμε. Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε εκείνο το απαραίτητο βήμα, που θα κάνει τους δρόμους και τις μετακινήσεις μας εν γένει, περισσότερο ασφαλείς.

Για εμάς, είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα, μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας. Και συγκεκριμένα στα smartphones μας, τεχνολογίες τηλεματικής που μας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο που οδηγούμε καθώς βρισκόμαστε στον δρόμο. Αλλά και το να απολαμβάνουμε smart drive λύσεις, οι οποίες μέσα από επιλογές gamification. Ενθαρρύνουν την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μας προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την ανάλυση των διαδρομών μας και τον τρόπο που οδηγούμε και μας επιβραβεύουν. Όταν διατηρούμε για παράδειγμα τα όρια ταχύτητας ή αποφεύγουμε τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Πώς το Smart Drive αναβαθμίζει την οδηγική μας συμπεριφορά

Σε περίπτωση, λοιπόν, που έχουμε επιλέξει κάποιο από τα ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα ασφάλισης Smart Drive της Anytime. Τότε χρειάζεται να «κατεβάσουμε» στο smartphone μας και την αντίστοιχη εφαρμογή Anytime SmartDrive Greece. Που είναι διαθέσιμη τόσο στο Play Store για συσκευές Android, όσο και στο App Store για iOS περιβάλλον. To app έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να υποστηρίζει το πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου Smart Drive. Αλλά και να βοηθάει τους οδηγούς να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς δωρεάν και δοκιμαστικά για 2 μήνες. Στη συνέχεια να επιλέξουμε όποιο από τα προγράμματα Smart Drive επιθυμούμε.

Τι είναι το app Smart Drive; Πρόκειται για μία «έξυπνη» εφαρμογή η οποία αναλύει κάθε διαδρομή που κάνουμε και καταγράφει την επίδοσή μας, είτε ανά διαδρομή, είτε ανά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα. Ενώ υπάρχει και ένα συνολικό σκορ, που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τον τρόπο που οδηγούν. Και να εντοπίσουν τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ώστε να γίνουν ακόμα καλύτεροι οδηγοί. Για αυτόν τον σκοπό, μάλιστα, υπάρχει και χάρτης που μας παρουσιάζει όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε αναλυτικά. Έτσι ώστε κάθε διαδρομή να είναι πιο ασφαλής και γιατί όχι, και με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Όσο περισσότερο τηρούμε τα όρια ταχύτητας, αποφεύγουμε τη χρήση του κινητού μας την ώρα που οδηγούμε και όσο πιο προοδευτικά και ομαλά φρενάρουμε και επιταχύνουμε. Το «έξυπνο» app αναγνωρίζει την προσπάθειά μας και μας επιβραβεύει με υψηλότερη βαθμολογία.

Ταυτόχρονα -και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη συμβολή της εφαρμογής Smart Drive- εύκολα και με πολύ μικρή προσπάθεια από την πλευρά μας, κινούμαστε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Ενώ την ίδια ώρα προστατεύουμε ακόμα περισσότερο και όσους κινούνται μαζί μας στους ίδιους δρόμους. Να αναφέρουμε απλώς ότι μελέτες έχουν δείξει πως το 50% των ατυχημάτων οφείλονται στη χρήση κινητού. Ειδικότερα στις νεαρές ηλικίες, ενώ το 30% των σοβαρών τροχαίων οφείλονται στην υψηλή ταχύτητα και την υπέρβαση των ορίων.

Η συμβολή της εφαρμογής δεν περιορίζεται όμως μόνο σε αυτά. Αφού μας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τις επιδόσεις μας με εκείνες άλλων οδηγών και να επιμείνουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ενώ με τη συμμετοχή μας σε διαγωνισμούς και θα διασκεδάσουμε και την οδηγική μας συμπεριφορά και την ασφάλειά μας θα βελτιώσουμε και τον καφέ μας. Ή κάποιο άλλο βραβείο στα συνεργαζόμενα με την Anytime καταστήματα- θα απολαύσουμε. Επιπλέον, έχουμε στη διάθεση μας και άλλες υπηρεσίες, όπως η έκπτωση για στάθμευση στο ParkAround ή η online διαχείριση του συμβολαίου και των πληρωμών μας στο my anytime. Και βέβαια, ανάλογα με το σκορ που θα πετύχουμε και τα αστέρια της αξιολόγησής μας. Προκύπτει μία πολύ σημαντική έκπτωση για την επόμενη ανανέωση του συμβόλαιού μας.

Είναι σίγουρα σημαντικό να αναφέρουμε πως η εν λόγω έκπτωση, είναι κλιμακωτή και μπορεί να φτάσει μέχρι και 20%. Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη έκπτωση αποτελεί την επιβράβευσή μας στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Ενώ οι νέοι οδηγοί που θα επιλέξουν το Smart Drive, έχουν άμεσα και συνεχώς μια έκπτωση 10% στα ασφάλιστρά τους. Όσο για τις επιλογές του προγράμματος Smart Drive, είναι οι Basic (καλύπτει τις απαραίτητες και υποχρεωτικές από τον νόμο καλύψεις), Value (προσφέρει κάλυψη με οδική βοήθεια κ.α.) και η κορυφαία Premium (με πλήρη κάλυψη ανεξάρτητης υπαιτιότητας ατυχήματος κ.α.).

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες λύσεις που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα. Προκειμένου να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά και την ίδια ώρα. Να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλέστερους, βγαίνοντας παράλληλα κερδισμένοι σε πολλά σημεία. Η «έξυπνη» οδήγηση και στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Είναι γεγονός και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τώρα έναν κόσμο με ασφαλέστερη οδήγηση και λιγότερα ατυχήματα.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ