Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιταχύνεται η κλιματική αλλαγή: Έξι μήνες καλοκαίρι, δύο μήνες χειμώνα μέχρι το...

Επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή: Έξι μήνες καλοκαίρι, δύο μήνες χειμώνα μέχρι το 2100 (vid)

Δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα θα φέρει η κλιματική αλλαγή, η οποία επιταχύνεται.

Μέχρι το 2100, οι τέσσερις εποχές θα έχουν πλήρως ανατραπεί και θα έχουμε έξι μήνες καλοκαίρι και δύο μήνες χειμώνα. Αυτό το δυσοίωνο σενάριο επιβεβαίωσε έρευνα Κινέζων επιστημόνων, που έκανε λόγο για δραματική κλιματική αλλαγή.

Ο ωκεανολόγος Γιούπινγκ Γκουάν σημείωσε:

«Τα καλοκαίρια θα γίνουν μεγαλύτερα και πιο ζεστά, αποτέλεσμα της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας παγκοσμίως. Όλο και συχνότερα βλέπουμε αναφορές εκτός κλιματικής λογικής, όπως την έλλειψη άνοιξης, ή χιόνι τον Μάιο».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η μέση θερμοκρασία στη Γη θα εκτοξευθείοι πάγοι θα λιώσουν πολύ πιο γρήγορα, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και το νερό θα καλύψει μεγάλο μέρος των παραλιακών οικισμών σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον πολλά είδη φυτών και ζώων δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα.

«Πολλές μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι οι μεταβαλλόμενες εποχές προκαλούν σημαντικούς κινδύνους για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία», όπως σημειώνει ο Γιούπινγκ Γκουάν.

Πλέον έχουν ανατραπεί και περιβαλλοντικά μοντέλα πολλών περιοχών που παρουσίασαν πολύ περίεργα καιρικά φαινόμενα, όπως χιόνι στην έρημο Σαχάρα και ακραία ζέστη των 35 βαθμούς Κελσίου σε βόρειες περιοχές, όπως η Βρετανία.

πηγη: prorothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ