Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤην Καθαρά Δευτέρα σε πρώτη προβολή στο Youtube η ταινία «Μετακίνηση 7»

Την Καθαρά Δευτέρα σε πρώτη προβολή στο Youtube η ταινία «Μετακίνηση 7»

Συνέντευξη του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γ. Λυμπέρη με τον σκηνοθέτη Θ. Δανίκα

Την ταινία του Αμαλιαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Θοδωρή Δανίκα «Μετακίνηση 7»  διάρκειας 45 λεπτών. Η οποία γυρίστηκε στην περίοδο της καραντίνας και παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συνάνθρωπο μας στην εποχή του κορονοϊού. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ΔΩΡΕΑΝ την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο YouTube.

Μια ανατρεπτική ταινία  που ρίχνει φως στα σκοτεινά μονοπάτια όπως αυτά διαμορφώθηκαν τον τελευταίο “χρόνο του κορονοϊού” και δημιούργησαν νέους όρους στην κοινωνική και οικονομική  ζωή της Πατρίδας μας. Αρωγός του νεαρού Αμαλιαδίτη σκηνοθέτη ο Δήμος Ήλιδας – θα ανέβει και στον επίσημο ιστότοπό του- και το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον κ Θοδωρή Δανίκα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου  όπου μίλησαν για την ταινία και τα μηνύματα που αποπνέει.  Η ταινία έχει ως θέμα της την ιστορία ενός άστεγου που ζει τον έρωτα στη δύνη της πανδημίας.

Γ. Λυμπέρης : «Ο πολιτισμός «σφραγίζει» την έκφραση των κοινωνιών»!

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, η οποία παραχωρήθηκε σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης είπε : «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη συνέντευξη με θέμα την πανδημία. Η οποία μπήκε στη ζωή μας, κυριάρχησε και μονοπωλεί τα ενδιαφέροντά μας τον τελευταίο χρόνο. Έχει διαφορετικές αντιδράσεις και γενικότερα έχει δημιουργήσει μια τεράστια αναστάτωση και ψύχραιμα. Προσπαθούμε μέσα σε αυτά τα πρωτοφανή δεδομένα, να βρούμε ένα προσανατολισμό που θα μας οδηγήσει σε μια διέξοδο και εν τέλει έξοδο από το τούνελ στο οποίο έχουμε μπει. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σήμερα μαζί μας ο Θοδωρής Δανίκας. Ο οποίος θα μας αναλύσει το θέμα της ταινίας του που είναι η πανδημία. Έτσι και αλλιώς ο πολιτισμός είναι αυτός που σφραγίζει την έκφραση των κοινωνιών και αυτό κάνει η ταινία που θα δούμε όλοι το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας από το YouTube ».

Θ. Δανίκας : « Το κομμάτι της πανδημίας που είχε μείνει στην αφάνεια»

Στις δηλώσεις του ο κ. Δανίκας ανέφερε: «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την πανδημία και να επικεντρωθούμε σε ένα της κομμάτι που βρίσκεται στην αφάνεια, δηλαδή τους άστεγους. Ακούμε σε καθημερινή βάση τους υπευθύνους να μας λένε πως πρέπει να καθόμαστε στα σπίτια μας, να φοράμε μάσκες κ.α. Αλλά κανείς δεν έχει μιλήσει για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν. Προσπαθήσαμε να δείξουμε τη ζωή ενός άστεγου σε καιρό πανδημίας, όπως επίσης και τις αντιδράσεις του κόσμου βλέποντας κάποιον να κοιμάται στο δρόμο. Βάλαμε ως σημάδι τη μάσκα που φοράμε για την υγεία με τη μάσκα που φοράμε ως άνθρωποι. Δείξαμε τα όμορφα σημεία της πόλης και τις αντιδράσεις των ανθρώπων στη θέα ενός άστεγου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ Λυμπέρη και όλο το Δήμο για τη στήριξή του κι ελπίζω η ταινία να αρέσει στον κόσμο»

Οι κ.κ. Λυμπέρης και Δανίκας μίλησαν για την ταινία μικρού μήκους «Μετακίνηση 7».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ