Με αλήθειες και αποδείξεις

Προς ενημέρωση των πολιτών

Πράγματι, ήταν μια καλή ημέρα, η χθεσινή, για τον Δήμο μας, με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης για την πρόταση υδροδότησης της ΔΕ Βουπρασίας από το διυλιστήριο του φράγματος από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συγχαρητήρια σε όσους έχουν βοηθήσει στην ένταξη και ειδικότερα στον κ. Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συμβάλλει στη πρόταση ,ο Δήμαρχος, όπως πάντα, υποβάθμισε όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Παρουσιάζει τον εαυτό του, σαν μάγο που με το μαγικό του ραβδί ,ότι οραματιστεί το λύνει μόνος του.

Οράματα και προσπάθειες άλλων ξαφνικά έγιναν δικά του, δεν είναι η πρώτη φορά…. τα έχουμε συνηθίσει αυτά από τον κ. Λέντζα!

Ο δήμος όμως έχει συνέχεια και τα έργα ανήκουν αποκλειστικά στους πολίτες ,όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουν τις αλήθειες.

Το όραμα ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης το 2016 και είχε παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση με αρ.169/23-4-2019 με ΑΔΑ ΩΥΝΞΟΨΓ-ΝΓ0.

Μήπως θα πρέπει να του θυμίσω ότι δεν υπήρχε αντίστοιχο πρόγραμμα για έργα ύδρευσης στο περιφερειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας  έως και πριν λίγο καιρό. Αν υπήρχε, να ήταν σίγουρος ,ότι θα είχε ήδη κατατεθεί.

Γνωρίζει και το υποκρύπτει σκόπιμα, ίσως και με δόλο, ότι χωρίς αντίστοιχο πρόγραμμα μια ώριμη μελέτη -όπως είχαμε τη προνοητικότητα εμείς ως δημοτική αρχή και είχαμε συντάξει- δε μπορεί να κατατεθεί για χρηματοδότηση.

Δήμαρχε αν εσύ είσαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσεις ένα έργο με τόσο μεγάλο προϋπολογισμό οφείλεται στη μεθοδικότητα, στο στόχο και τις άοκνες προσπάθειες της προηγούμενης Δημοτικής αρχής.

Όπως, επίσης ,πρώτον ,το έργο Ένταξη της Πράξης «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ανδραβίδας– Κυλλήνης (Δ.Κ. Βάρδας- Τ.Κ. Νησίου)» με Κωδικό ΟΠΣ 5037964 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα«ΔυτικήΕλλάδα2014-2020»με αριθ. πρωτ:1496/02-04-2019και ΑΔΑ:97ΕΑ7Λ6-ΒΛΔ και προϋπολογισμό 825,000ευρω το οποίο εκτελείται τώρα.

Και, δεύτερον, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με προϋπολογισμό 1.080.000ευρώ σε ΝΕΑΠΟΛΗ,ΚΟΥΡΤΕΣΙ,ΑΕΤΟΡΑΧΗ(ΔΑΦΝΗ),ΨΑΡΙ,ΜΕΛΙΣΣΑ,ΜΠΟΡΣΙ και ΚΑΣΤΡΟ.

Αυτές οι προσπάθειες κύριε Δήμαρχε έχουν ονοματεπώνυμο και έχετε μια διάθεση άρνησης να το πείτε, πόσο μάλλον να το παραδεχθείτε.

Μπράβο λοιπόν κύριε κ. Δήμαρχε που ανακοινώσατε το έργο ,όπως θα ανακοινώσετε και το επόμενο και το μεθεπόμενο.

Κάποιοι, πριν από εσάς, προγραμμάτισαν, σχεδίασαν, αδειοδότησαν, ενέταξαν, χρηματοδότησαν, δημοπράτησαν, πέρασαν ελεγκτικό. Κι εσείς απλά έχετε την τύχη να γυρίζετε στα Μ.Μ.Ε και να αυτοδιαφημίζεστε.

Ο κόπος και η προσπάθεια κύριε δήμαρχε της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής  και των στελεχών της δεν πήγε χαμένος. Σας έδωσε το δικαίωμα να παρουσιάζετε αυτά τα έργα ως δικά σας. Ας τους λέγατε ένα μπράβο τουλάχιστον, ή ας λέγατε στον προηγούμενο δήμαρχο ότι παραλάβατε ώριμες μελέτες και εγκεκριμένα έργα προς εκτέλεση. Δημοτικοί σύμβουλοι,  τεχνική υπηρεσία και  μελετητές δούλεψαν,  έτρεξαν και πέτυχαν!

Ένα ήταν το όραμα, να πάει ο Δήμος ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ