Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘανάσης Θεοδόσης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Θανάσης Θεοδόσης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Θεοδόσης, τόνισε: «Θεωρητικά τα δικαστήρια λειτουργούν, πλην όμως στην πράξη ο αριθμός των υποθέσεων που εκδικάζονται είναι ελάχιστος. Στα μεν ποινικά δικαστήρια, όλες οι υποθέσεις αναβάλλονται, πλην των υποθέσεων που εγγίζουν τα όρια της παραγραφής του αξιόποινου. Στατιστικά δηλαδή, 1 στα 10 δικαστήρια. Όλες αυτές οι υποθέσεις προφανώς θα συσσωρεύουν, όπως υπολογίζουμε, μετά τον Ιούνιο του 2021.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως που υπάρχει είναι στις αστικές υποθέσεις. Καθώς όλες οι υποθέσεις πλην εκείνων που μπορούν να γίνουν  χωρίς την παρουσία μαρτύρων, και που είναι ελάχιστες, δεν γίνονται. Και όχι μόνο δεν γίνονται, αλλά ματαιώνονται και στη συνέχεια με τη λεγόμενη οίκοθεν διαδικασία από το δικαστήριο θα επαναπροσδιοριστούν. Η πρακτική που ακολουθείται, στα δικαστήρια της Αμαλιάδας τουλάχιστον, είναι κάθε δύο-τρεις μήνες τα δικαστήρια επαναπροσδιορίζουν τις υποθέσεις. Ωστόσο όσες έχουν επαναπροσδιοριστεί και πάλι ματαιώνονται. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα συσσωρευθεί τεράστιος όγκος υποθέσεων. Που δύσκολα θα εκδικαστούν.

Θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και για τους δικηγόρους, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα τεράστιο αριθμό υποθέσεων. Επιπλέον θα δημιουργηθεί και πρόβλημα με τον κόσμο γιατί μην ξεχνάτε ότι δεν θα υπάρχουν χρήματα μετά την πανδημία».

Επίσης, σε ότι αφορά τα οικονομικά προβλήματα ου κλάδου, ο κ. Θεοδόσης, δήλωσε: «Σαν δικηγόροι το μόνο ποσό που έχουμε πάρει τα 600 ευρώ μετά την διαδικασία μετά voucher το Μάρτιο του 2020. Έκτοτε δεν έχουμε πάρει τίποτα. Μας είχαν υποσχεθεί ένα ποσό της τάξεως των 400 ευρώ, το οποίο μας έλεγαν ότι θα το είχαμε πάρει από τον Δεκέμβριο του 2020, μέχρι στιγμής έχει φτάσει Μάρτιος και δεν έχουμε πάρει τίποτα, ενώ πλέον έχουν μπει και κάποιες προϋποθέσεις με αποτέλεσμα περίπου οι μισοί δικηγόροι αναμένεται να το εισπράξουν, όταν το εισπράξουν. Που σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι στους ΚΑΔ θεωρούμεθα πληττόμενος κλάδος, στην ουσία δεν είμαστε πληττόμενος κλάδος για την Πολιτεία. Ο κύριος όγκος των δικηγόρων αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ