Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟφείλουμε να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια

Οφείλουμε να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την περιπέτεια

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

12 Μαρτίου 2020 η Ελλάδα κατέγραψε τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό…

Ο συντοπίτης μας, ένας δικός μας άνθρωπος, ο αείμνηστος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν η πρώτη ‘θυσία’ αυτού του αόρατου εχθρού που χτύπησε την πόρτα μας έτσι ξαφνικά. Που εισέβαλε στις ζωές μας από τη μια μέρα στην άλλη και ανέτρεψε τα πάντα.

Το σοκ μεγάλο και εμείς, η κοινωνία, η κυβέρνηση, άπαντες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, αυτή που βλέπαμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες μέσα από τις τηλεοράσεις μας. Που, ίσως ελπίζαμε, ότι δεν θα τη βιώναμε στη δική μας χώρα.

Ο ιός όμως δεν κάνει διακρίσεις και ο πρώτος θάνατος, ο θάνατος του Μανώλη, ήρθε να αφυπνίσει συνειδήσεις. Κι όλοι έπρεπε να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που απαιτεί εγρήγορση, αποφάσεις, αλλά και ατομική ευθύνη, έτσι ώστε συνολικά ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αυτό τον εχθρό και να βγούμε νικητές.

Ο θάνατος του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη ήταν ο πρώτος αλλά δυστυχώς όχι ο τελευταίος. Η λίστα τον τελευταίο αυτό χρόνο μεγάλωσε και η χώρα μας έχει αγγίξει πλέον τους 7.000 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού.

12 Μαρτίου 2021 και η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας., Ένα σφοδρό κύμα που δοκιμάζει τις αντοχές μας, δοκιμάζει την κοινωνία μας, δοκιμάζει το εθνικό σύστημα υγείας μας.

Είναι κατανοητό ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Ωστόσο έχει γίνει ένας μεγάλος αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση και το φως στην άκρη του τούνελ δεν είναι μακριά.

Κάποια μέτρα κρίθηκαν σκληρά, αλλά ήταν αναγκαία και η πολιτεία είναι εδώ, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους πολίτες. Έτσι ώστε όλοι μαζί να βγούμε από το σκοτάδι στο φως.

Οι εμβολιασμοί μας δίνουν ελπίδα ότι θα βγούμε νικητές και οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται.

Με υπομονή και επιμονή, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Το οφείλουμε στον Μανώλη, το οφείλουμε σε όλους αυτούς που έχασαν αυτή την άνιση μάχη. Τους τιμούμε όλους και καλούμαστε ως κοινωνία να σεβαστούμε την ‘θυσία’ τους. Να διδαχθούμε από αυτή την περιπέτεια και να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Ηλείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ