«Δε διαπραγματευόμαστε την υγεία μας»

ΕΛΜΕ Ηλείας

Μετά από πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκε τηλε-σύσκεψη πρωτοβάθμιων Σωματείων με αντικείμενο τα οξυμένα προβλήματα υγείας στην Ηλεία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων νομού Ηλείας.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων:

➢ Εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση του συστήματος υγείας στην Ηλεία.

➢ Εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της Ηλείας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

➢ Συζητήθηκαν εκτενώς, τα συσσωρευμένα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων με βάση τις καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου και την ενημέρωση από τους συλλόγους εργαζομένων στα νοσοκομεία (οι οποίοι επανειλημμένα έχουν αναδείξει τα προβλήματα για τη δημόσια υγεία). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στο Νοσοκομείο Πύργου και τις ευθύνες της Διοίκησης.

➢ Αποφάσισαν την από κοινού έκδοση ψηφίσματος και ταυτόχρονα καθόρισαν νέα συνάντηση για την οργάνωση δυναμικών αντιδράσεων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ