Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος

Στα γεγονότα των τελευταίων ημερών με «πρωταγωνιστές» Έλληνες αστυνομικούς, σε συνδυασμό και με δηλώσεις τοπικών φορέων. Αναφέρεται  με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Αναλυτικά η Ε.Α.Υ. αναφέρει τα εξής:

«Τα αναβολικά είτε η πλύση εγκεφάλου μετέτρεψαν τον αστυνομικό σε επικίνδυνο μανιακό στην Νέα Σμύρνη. Υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθείς. Ψυχιατρική εκτίμηση γίνεται στους αστυνομικούς; Για ξεκινήστε γρήγορα!» (Δήμαρχος Πύργου, κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνακόπουλος – Facebook 09/03/2021)

Οι διάφορες γενικεύσεις, οι αφορισμοί που ακούγονται από διαφορετικά χείλη ανά το πανελλήνιο από όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο. Με την οποία χιλιάδες Έλληνες αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, οι περισσότεροι οικογενειάρχες, θεωρούνται ως εν δυνάμει επικίνδυνοι. Πυροδοτούν εύλογα και δικαίως, πάμπολλες  διαμαρτυρίες από τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ηλείας. «Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με» και ο βαρύτατος τραυματισμός αστυνομικού στις 09/03/2021 στην Νέα Σμύρνη. Έδειξε πόσο λάθος είναι η στοχοποίηση του μέσου αστυνομικού ως «πηγής των δεινών» της ελληνικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, στις 09/03/2021 στην Νέα Σμύρνη, ένας άτυχος συνάδελφος αστυνομικός δέχθηκε μαζική επίθεση από κουκουλοφόρους, και όπως γράφτηκε στο protothema.gr

Τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας δεν έχουν ως ρίζα και αιτία τους χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικούς. Οι οποίοι εργάζονται για να προσφέρουν ψωμί και τα προς το ζην στην οικογένειά τους, υπηρετώντας τον νόμο. Δεν είναι «εχθροί» οι Έλληνες αστυνομικοί, αλλά λαμβάνουν εντολές και δύσκολες αποστολές εν μέσω πανδημίας. Στοχοποιούνται εν μέσω κρίσης και συχνά μετατρέπονται στους εύκολους αποδιοπομπαίους τράγους και τα εξιλαστήρια θύματα, τους «μπάτσους». Τα «γουρούνια», τους «δολοφόνους», τους υπαίτιους, τους «φταίχτες» για τα σωρευμένα οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και πάσης φύσεως προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία εδώ και πολλά χρόνια διέρχεται μια διάχυτη κρίση.

Από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες αστυνομικοί είπαν να διερευνηθεί εάν οι συνάδελφοι στην Νέα Σμύρνη έφταιξαν την Κυριακή 07/03/2021. «Ανθρώπινον το σφάλλειν». Ένα άλλο ρητό λέει «Μόνο όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη». Μήπως όμως προκλήθηκαν οι συνάδελφοι στην Νέα Σμύρνη; Μήπως στοχοποιήθηκαν από κάποιους; Και εύκολα παρουσιάστηκαν ως «οι υπαίτιοι». Αυτά όλα θα βρεθούν από τους αρμόδιους, όπως συμβαίνει στην Δημοκρατία. Και η Ελλάδα είναι ακόμη δημοκρατία, όπου όλοι οι πολίτες της, ένστολοι ή όχι, έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Κι όλοι, αν παραβούν τον νόμο, είτε ένστολοι είτε όχι, τιμωρούνται.

«Νόμος αεί άρχει». Ο νόμος είναι πάνω από όλους μας. Υπομονή, ψυχραιμία, κι ας μη σπεύδει κανείς μας, ένστολος ή μη, να ρίχνει νερό στον μύλο της διχασμού. Γιατί οι καιροί για την πατρίδα μας είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι, «οι καιροί ου μενετοί» και εύκολα η κοινωνική ειρήνη μπορεί να εκφεύγει. Προπαντός ας γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης ότι ο Έλληνας Αστυνομικός είναι ένας άλλος Έλληνας σαν κι αυτόν. Προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας, δεν είναι «ο εχθρός του» αλλά ο Αρωγός του, ο Συνοδοιπόρος του, ο Συμπαραστάτης του, εκείνος που θα τον βοηθήσει όταν αδικείται, ο μόνος που θα προβάλλει τα στήθη του για να τα κάνει τείχος που θα τον προστατέψει από το έγκλημα.     

Πρόσφατα, χάσαμε αδόκητα στον Πύργο έναν συνάδελφό μας αστυνομικό, ένα νεαρό άνδρα, πατέρα μικρών παιδιών, ο οποίος προσέκρουσε πάνω σε όχημα του Δήμου Πύργου, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Δυστυχώς όμως ο Δήμος Πύργου όπως εκπροσωπείται νομίμως, την επόμενη μέρα του τροχαίου έκανε δηλώσεις κριτικάροντας την κατάσταση οχημάτων της Αστυνομίας χωρίς να κάνει καμιά μνεία στις υποχρεώσεις των δικών του οχημάτων. Και όλα τούτα  ενώ ερευνώνται  τα αίτια  του τροχαίου στην προανάκριση. Άνθρωπος σκοτώθηκε. Άνθρωπος είναι ο Αστυνομικός. Κάποια παιδάκια έχασαν τον πατέρα τους. Ας μην προδικάζεται η έκβαση της έρευνας. Το μόνο που είναι βέβαιο ήταν ότι ο συνάδελφός μας, που χάθηκε τόσο νωρίς, ήταν ένα διαμάντι της Ηλείας, ένας άνθρωπος καλός και αφιερωμένος στην προστασία και στην ασφάλεια όλων μας, ειδικά των νέων, καθώς δίωκε τα ναρκωτικά. Αυτό ας γνωστοποιηθεί σε καθέναν μας, «από τον απλό δημότη έως τον Δήμαρχο».

Εν κατακλείδι, αυτό που εμείς προτείνουμε γενικά σε κάθε Έλληνα, πολιτικό ταγό, είναι πρώτα να σκεφτεί πως άρχει σε όλους μας, και όλους, ένστολους ή μη, μας εκπροσωπεί. Ας αποφεύγονται οι γενικεύσεις και ας σεβαστούμε όλοι όλους, και τους αστυνομικούς μας, που καθημερινά αγωνίζονται, εκθέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο για χάρη μας. Την οποία και συχνά χάνουν, όπως μαρτυρεί και το πρόσφατο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του Ηλείου συναδέλφου μας ή κινδυνεύουν να χάσουν όπως συμβαίνει τώρα με τον τραυματισμό του άλλου συναδέλφου στην Νέα Σμύρνη».

Δήλωση δημάρχου Πύργου

Εξάλλου για το συγκεκριμένο θέμα, ο δήμαρχος Πύργου σε ανάρτησή του  τόνισε τα εξής:

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν χωράει στην ιδιοτελή κρίση κανενός .Ούτε εν ονόματι κοινωνικής αγωνιστικότητας, ούτε εν ονόματι της τάξης. Όταν οι εικόνες μιλάνε,  τότε η κακοποιός συμπεριφορά πολιτών και δημόσιων λειτουργών είναι καταδικαστέα .Πολίτης και αστυνομικός έχουν το ίδιο απαράγραπτο δικαίωμα στη ζωή. Όταν παραφέρονται πράττουν το ίδιο αδίκημα. Εικόνες ντροπής …ο ανελέητος ξυλοδαρμός ανυπεράσπιστου ανθρώπου, αστυνομικού ή πολίτη από …βάρβαρους!!!Οι δράστες σίγουρα χρειάζονται βοήθεια κατόπιν ιατρικής εκτίμησης. Τέτοια φαινόμενα είναι θλιβερές εξαιρέσεις και πρέπει σε μια δημοκρατική κοινωνία δημόσια να καταδικάζονται. Σωστή η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σωστή η κρίση της κοινωνίας που σύσσωμη καταδικάζει …την άνανδρη επίθεση κατά μοναχικού αστυνομικού. Έχω υποστεί ..την βαρβαρότητα μικρής αγέλης ψευτοεπαναστατών!!! Όσοι θίγονται κινούνται στα όρια αντικοινωνικής, διαταραγμένης συμπεριφοράς!!!».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ