Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτόχος η επαναλειτουργία ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών

Στόχος η επαναλειτουργία ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλου στο αεροδρόμιο Επιταλίου

Ολοκληρώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι εργασίες επισκευής και συντήρησης

   Τον χώρο του πρώην Κρατικού Λιμένα Επιταλίου επισκέφθηκε χθες  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν εκτελεστεί, προκειμένου να λειτουργήσει ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών.

   Την ενημέρωση για τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, και γι’ αυτές που υπολείπονται, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας, από την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έκαναν στον κ. Γιαννόπουλο ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος και η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού Σίσσυ Νικολάου. Οι δυο προαναφερόμενες υπηρεσίες  έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση και εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να ακολουθήσει ο τελικός έλεγχος και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.

   Στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κτιριακών και Η-Μ εγκαταστάσεων – Αποκατάσταση περίφραξης Αεροδρομίου Επιταλίου», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, έγινε γενική ανακαίνιση στον Πύργο Ελέγχου (αντικατάσταση κουφωμάτων, ειδών υγιεινής, δικτύων υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κ.α), διαγραμμίσεις (επανάχρωση των υφιστάμενων σημάνσεων) στον Διάδρομο Προσγείωσης/Απογείωσης, ενώ επισκευάστηκαν η θύρα κεντρικής εισόδου, η περίφραξη στο σύνολό της και έγινε καθαρισμός από την βλάστηση περιμετρικά αυτής. Επιπλέον, επισκευάστηκαν τα αποχωρητήρια (wc), οι θύρες αποθήκης καυσίμων και τοποθετήθηκαν προβολείς φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου Ελέγχου καθώς και συστήματα συναγερμού και καμερών ασφαλείας.

   Ο κ. Γιαννόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών, από την Π.Ε Ηλείας, σημειώνοντας τέλος πως, με την ολοκλήρωση της προμήθειας της υλικοτεχνικής υποδομής που υπολείπεται (δυο ανεμούρια, πυροσβεστικός και διασωστικός εξοπλισμός κ.α) το Αεροδρόμιο Επιταλίου, θα βρεθεί ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ