Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕνημέρωση υπουργείου Υγείας: Έκκληση Κικίλια - Πατούλη προς τους ιδιώτες γιατρούς να...

Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: Έκκληση Κικίλια – Πατούλη προς τους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, προχωρά στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως κάθε Τετάρτη τους τελευταίους μήνες. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα σήμερα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας. «Μόνο την Τρίτη είχαμε 185 εισαγωγές Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής», είπε, τονίζοντας πως ουσιαστικά κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο.

«Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται», συνέχισε ο υπουργός, απαριθμώντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΣΥ μέσα στην πανδημία. «Η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν», είπε ακόμη, αναφερόμενος στα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

«Σήμερα μπήκε στην εφημερίδα το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά COVID περιστατικά. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το Σύστημα Υγείας στην Αττική», συνέχισε και τόνισε:

«Κάνουμε για ακόμη μια φορά έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς για να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν την τεράστια προσπάθεια. Η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά σύμφωνα με την απόφαση του Νοεμβρίου. Όλοι πρέπει να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και σήμερα 24.478 εμβολιασμοί. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% πλέον ενώ με πρώτη και δεύτερη δόση 3,64%.

«Το άνοιγμα της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «αναφορικά με τις παραδόσεις της Pfizer, για τον Απρίλη επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Έκκληση Πατούλη στους ιδιώτες γιατρούς

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «ο ΙΣΑ έκανε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν με την δική τους προσπάθεια στην εθνική προσπάθεια, η οποία είναι ο ασθενής, ο πολίτης και η υγεία του. Όπως σωστά ειπώθηκε πριν, δεν υπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός λειτουργός. Υπάρχει λειτουργός. Υπάρχει γιατρός. Και σ’ αυτό το κάλεσμα, όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη».

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήδη έχει βάλει πλάτη, συμβάλλοντας σαν ανάχωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έδωσαν την μεγάλη μάχη και που εκεί τα χρόνια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πριν την δική τους παρέμβαση στο νοσοκομείο κι αυτό τιμάται.

Σήμερα πρέπει να δώσουμε ακόμα μία μάχη και μια ένδειξη. Την ένδειξη της συμμετοχής σ’ αυτό το εθνικό κάλεσμα. Γι’ αυτό σαν πρόεδρος του ΙΣΑ, καλώ όλους τους συναδέλφους μου, έχοντας υπόψιν τον όρκο του Ιπποκράτη, να δώσουξν το ηχηρό παρών και είμαι σίγουρος ότι θα το δώσουν».

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ