Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Οι μαθητές μου με έχουν κάνει πολύ υπερήφανη»!

«Οι μαθητές μου με έχουν κάνει πολύ υπερήφανη»!

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τίμησε την εκπαιδευτικό Έλενα Αναστασίου

Για την συνολική της διάκριση σε Πανελλαδικές και Ευρωπαϊκές μαθητικές Περιβαλλοντικές δράσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τίμησε την εκπαιδευτικό-νηπιαγωγό Έλενα Αναστασίου. Για την συνολική της διάκριση σε Πανελλαδικές και Ευρωπαϊκές μαθητικές Περιβαλλοντικές δράσεις. Καθώς και τη συνολική της προσφορά στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου που συνέβαλε τα μέγιστα σε πολλές βραβεύσεις του.

Με μια τιμητική πλακέτα  και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του την κ. Αναστασίου και την συνεχάρη για τις βραβεύσεις της. Με πιο πρόσφατη αυτή από το EUROPEAN SCHOOLNET AKADEMY για την ολοκλήρωση του μαθήματος  «Εξερεύνηση λύσεων με βάση τη φύση στην τάξη σας» και θέμα: «Ανακύκλωση – Μάθετε και παίξτε με τα απόβλητά μας (Ένα μικρό… ένα μεγάλο οικολογικό ονειροπόλο)».

“Δουλειά του παιδαγωγού είναι να δημιουργεί αγωγή στα παιδιά και αυτό κάνει η Έλενα Αναστασίου. Όχι με μια ψυχρή και αδιάφορη διδακτική διαδικασία αλλά με ένα παράδειγμα ζωής. Διαμορφώνοντας πολίτες οι οποίοι έχουν εξωστρέφεια, συλλογικότητα και βλέπουν το μέλλον του πλανήτη να τους αφορά”. Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου, μιλώντας για το έργο της εκπαιδευτικού.

«Το έργο συνεχίζεται»

Η κ. Αναστασίου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αντωνακόπουλο για την τιμή που της έκανε, υπογραμμίζοντας πως αν και δεν διδάσκει πλέον στο νηπιαγωγείο Κατακόλου. Ωστόσο συνεχίζει το έργο στη νέα βάση της, το 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου. «Το έργο συνεχίζεται και προάγουμε την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά στους μαθητές μας και γενικότερα όλα όσα έχουμε κάνει είναι στο πλαίσιο για τη διάδοση και την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης”. Θέλω να αφιερώσω αυτή την τιμητική διάκριση στους μικρούς μου μαθητές. Που πολλοί απ’ αυτούς πλέον είναι στο δημοτικό και με έχουν κάνει πολύ υπερήφανη. Τους εύχομαι να συνεχίσουν μ’ αυτές τις αρχές και αξίες στην μετέπειτα ζωή τους”.

Τέλος, η κ. Αναστασίου πρότεινε στο τέλος της σχολικής χρονιάς να παρουσιαστεί η δράση των παιδιών του 9ου Νηπιαγωγείου Πύργου. Τα οποία  “δουλεύουν” πάνω σ’ ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Ώστε να παρουσιάσουν την τελική τους μακέτα με όλες τις πληροφορίες για σωστή ανακύκλωση. Κάτι που ο κ. Αντωνακόπουλος δέχτηκε με μεγάλη χαρά καθώς όπως τόνισε “ο Δήμος έχει ξεκινήσει όλες αυτές τις δράσεις ευαισθητοποίησης αλλά και διασφάλιση υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη της ανακύκλωσης. Είναι η πιο φιλική μορφή διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ