Home Κοινωνία «Η απόφαση είναι ειλημμένη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα»

«Η απόφαση είναι ειλημμένη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα»

0

Αναστάσιος Καρνάρος

Για ειλημμένη απόφαση εκ μέρους  του Πανεπιστημίου Πατρών για την απομάκρυνση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΝΠΔΔ του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ.  Αναστ. Καρνάρος.

Σε δήλωσή του ο κ. Καρνάρος, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμο στην πρόσφατη συνάντησης αιρετών και φορέων του Νομού, με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, αναφέρει τα εξής:

«Οι δήμοι της Ηλείας, σε μια συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης των αυτονόητων ένωσαν τις φωνές τους στο δίκαιο αίτημα της παραμονής των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας. Η συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών έδειξε ότι η απόφαση των ακαδημαϊκών είναι ειλημμένη και δυστυχώς δεν συμπλέει με το δίκαιο αίτημα μας. Με πρόσχημα την αναμονή της συνεδρίασης της Συγκλήτου ο πρύτανης μας ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι η συντήρηση των τμημάτων του Πύργου και της Αμαλιάδας είναι ουσιαστικά αδύνατη. Παρόλα αυτά η ομόνοια του νομού θα συνεχιστεί προς κάθε πολιτικό παράγοντα(αρμόδιο υπουργείο και πρωθυπουργό ακόμα) που μπορεί να δώσει συνέχεια στα δύο αυτά τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Exit mobile version