Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Η απόφαση είναι ειλημμένη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα»

«Η απόφαση είναι ειλημμένη για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα»

Αναστάσιος Καρνάρος

Για ειλημμένη απόφαση εκ μέρους  του Πανεπιστημίου Πατρών για την απομάκρυνση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΝΠΔΔ του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ.  Αναστ. Καρνάρος.

Σε δήλωσή του ο κ. Καρνάρος, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμο στην πρόσφατη συνάντησης αιρετών και φορέων του Νομού, με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, αναφέρει τα εξής:

«Οι δήμοι της Ηλείας, σε μια συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης των αυτονόητων ένωσαν τις φωνές τους στο δίκαιο αίτημα της παραμονής των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας. Η συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών έδειξε ότι η απόφαση των ακαδημαϊκών είναι ειλημμένη και δυστυχώς δεν συμπλέει με το δίκαιο αίτημα μας. Με πρόσχημα την αναμονή της συνεδρίασης της Συγκλήτου ο πρύτανης μας ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς ότι η συντήρηση των τμημάτων του Πύργου και της Αμαλιάδας είναι ουσιαστικά αδύνατη. Παρόλα αυτά η ομόνοια του νομού θα συνεχιστεί προς κάθε πολιτικό παράγοντα(αρμόδιο υπουργείο και πρωθυπουργό ακόμα) που μπορεί να δώσει συνέχεια στα δύο αυτά τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ