Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧώρος πολιτισμού το παλιό εργοστάσιο «Κουντούρη»!

Χώρος πολιτισμού το παλιό εργοστάσιο «Κουντούρη»!

Στη Συντριάδα Πύργου

Φιλοξενεί πάνω από 150 τοιχογραφίες εξαιρετικής ομορφιάς που θα πρέπει να  αξιοποιηθούν

Σε χώρο πολιτισμού έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια το παλιό εργοστάσιο επίπλων «Κουντούρη» στη Συντριάδα  Πύργου. Το οποίο στο παρελθόν γνώρισε σημαντική «άνθηση» και  η δράση του έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις.

Δυστυχώς στα χρόνια που ακολούθησαν η βιομηχανική μονάδα είχε την ίδια «τύχη» με άλλα εργοστάσια της πόλης, που σήμερα όχι μόνο βρίσκονται στο στάδιο της εγκατάλειψης και απαξίωσης, αλλά έχουν δεχτεί και τις αμείλικτες συνέπειες του φθοροποιού χρόνου.

Το πρ. εργοστάσιο «Κουντούρη» ωστόσο παρουσιάζει εντελώς διαφορετική όψη, χάρις  στις αξιέπαινες  προσπάθειες μιας ανεξάρτητης ομάδας νέων καλλιτεχνών, το εσωτερικό του εργοστασίου έχει καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει μετατραπεί σε έναν σπουδαίο χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο χώρος του εργοστασίου πλέον φιλοξενεί πάνω από 150 τοιχογραφίες εξαιρετικής ομορφιάς, που θα πρέπει να τύχουν του ανάλογου ενδιαφέροντος   εκ μέρους του δήμου, καθώς και άλλων φορέων που ασχολούνται με τον πολιτισμό (περιφέρεια, σύλλογοι κ.α.)

«Μια απρόσμενα ευχάριστη εικόνα αντικρίζει ο τολμηρός περιπατητής ή ποδηλάτης που θα αποφασίσει να διαβεί την είσοδο του παλαιού εργοστασίου επίπλων Κουντούρη στη Συντριάδα Πύργου. Η καλλιτεχνική δημιουργία έχει βρει στέγη σε ένα βιομηχανικό κτίριο μιας άλλης εποχής και μια υπαίθρια πινακοθήκη έχει διαμορφωθεί σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα δίνοντας του μια ακόμα ευκαιρία ζωής (την τελευταία;). Πάντως οι δυνατότητες αξιοποίησης του χώρου είναι πολλές και παραμένουν δυστυχώς αναξιοποίητες» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημ. Δημητρουλόπουλος, ο οποίος θαύμασε από κοντά και φωτογράφησε τα εντυπωσιακά πράγματι δημιουργήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ