Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πρέπει να αναζητήσει την εξωστρέφεια του και τη...

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα πρέπει να αναζητήσει την εξωστρέφεια του και τη σύνδεση του με την κοινωνία»

Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Πάτρας σαν μεγάλο Πανεπιστήμιο στην χώρα αποτελεί πλεονέκτημα για την Ηλεία και έτσι το βλέπουμε. Ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο Πάτρας θα πρέπει να καταλάβει ότι και η Ηλεία αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Καθότι η Ακαδημαϊκή γνώση έχει την αυτονομία της και πρέπει να συνδέεται και με την κοινωνία και με την οικονομία και με την ανάπτυξη μία περιοχής. Η Ηλεία έχει τον ευφορότερο κάμπο στην χώρα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι αδιανόητο να μην σκεφτεί ότι δεν έχει καλύτερη περιοχή να συνδέσει τα γεωπονικά του τμήματα, παρά μόνο με την Ηλεία. Παράλληλά το Πανεπιστήμιο Πατρών αναζητά τον διεθνή του ρόλο.

Θεωρείτε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών χρόνια τώρα, έχοντας δίπλα του ένα μεγάλο κεφάλαιο παγκόσμιου βεληνεκούς. Όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία, το να συνδεθεί μαζί της μέσα από την Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, θα κέρδιζε ή θα έχανε σε διεθνές κύρος και προβολή; Προφανώς θα κέρδιζε. Εκτός από το 2001 -2002 που έγινε μία προσπάθεια σύνδεσης των θερινών τμημάτων του Harvard μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκτοτε δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από το Πανεπιστήμιο Πατρών λες και δεν μπορεί να αξιολογήσει το πόσο μεγάλο κεφάλαιο κύρους διαθέτει δίπλα του. Θα πρέπει να αναζητήσετε την εξωστρέφεια σας την σύνδεση σας με την κοινωνία. Κι εμείς από την πλευρά μας χωρίς αντιπαλότητες με την Αχαΐα και το πανεπιστήμιο να καταλάβουμε ότι και εσείς έχετε τα δικά σας κριτήρια. Που πρέπει να είναι ακαδημαϊκά και επιστημονικά και πρέπει να έχουμε τα καλύτερα δυνατά τμήματα. Μέσα από αυτό το διάλογο μπορούμε να βρούμε την «χρυσή τομή». Να συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο με την Ηλεία και την Ηλεία με το Πανεπιστήμιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ