Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Η θέση της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη θα πρέπει να είναι ...

«Η θέση της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη θα πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητη»

 Η θέση όλων μας στο ζήτημα των Πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία και ποια θα πρέπει να είναι  αυτά. Θα πρέπει να είναι μία και μοναδική:

«Παραμονή Γεωπονίας και Μουσειολογίας με διεύρυνσή τους προκειμένου να είναι βιώσιμα. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει κατάργηση αντίστοιχων Τμημάτων σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Ιστορικό Αρχαιολογικό τμήμα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία.

Γενναία χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για υποδομές σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία.

 Παραχώρηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ στο Κόροιβο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών για αξιοποίηση τους για την υποστήριξη της Γεωπονίας στην Ηλεία».

Αυτό θα πρέπει να αποτελεί τη μία και μοναδική πρόταση.

Προτάσεις όπως για σχολές Μηχανικών και ειδικά από άλλα Πανεπιστήμια όπως προτάθηκε στην συνάντηση των εκπροσώπων με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών… και ότι άλλο …, μόνο ως ‘’Πέμπτη Φάλαγγα’’ λειτουργεί στην διεκδίκησή μας ως Νομός.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ

Θα πρέπει να διαμορφωθεί από τους θεσμικούς του Νομού και αυτή θα πρέπει να δοθεί στο Πρύτανη, στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην επιτροπή ΕΘ.Α.Α.Ε (ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΔΕΥΣΗΣ), στο Υπουργείο Παιδείας αλλά κυρίως στον κ. Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων.

Η Ηλεία πρέπει να μείνει στον Ακαδημαϊκό χάρτη με Πανεπιστημιακά Τμήματα που πραγματικά έχει ανάγκη. Που θα συμβάλλουν στον Πρωτογενή Τομέα και θα συνδεθούν με τον Ολυμπισμό, τον Πολιτισμό και την Ιστορία της.

Η Ηλεία αξίζει μία καλύτερη θέση στο πολιτικό , οικονομικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι.

Ο κ. Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των κομμάτων πρέπει πραγματικά να δώσουν την πρέπουσα προσοχή που αξίζει στο Νομό. Που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης, οι νέοι φεύγουν και οι τοπικές κοινωνίες συνθλίβονται .

Η Ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται.

Υ.Γ.  Η όποια διεκδίκηση θα πρέπει να προστατεύει πρώτα και πάνω από όλα αυτούς που εκπροσωπείς, αυτούς από τους οποίους προέρχεσαι και αυτούς στους οποίους λογοδοτείς, δηλαδή τους Ηλείους πολίτες.

Αυτά προς το παρόν…

Αλέξης Αθ. Καστρινός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ