Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘαλπωρή σε δομή φιλοξενίας για το εγκαταλελειμμένο παιδί

Θαλπωρή σε δομή φιλοξενίας για το εγκαταλελειμμένο παιδί

Στη Βόρεια Ελλάδα

Ο δήμος Πύργου και η Κοινωνική Υπηρεσία αρωγός στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα του ανηλίκου

Σε δομή φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο ανήλικος. Που είχε αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά  στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Η θετική αυτή εξέλιξη για τον ανήλικο αλλά και την τοπική κοινωνία, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που έγιναν από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Πύργου. Κι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σημαντικές κοινωνικές δράσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα που είχε καταστεί κοινωνική «πληγή»,  ουσιαστική ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ανδρ. Βγενόπουλου. Ο οποίος σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ευτυχή αυτή κατάληξη του ανήλικου παιδιού.

Αξιοποιώντας  την δικτύωσή του με τους αρμόδιους φορείς, ο κ. Βγενόπουλος  κατάφερε να εξασφαλίσει με επιτυχία,  στέγη φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο ανήλικο χωρίς οικογενειακό περιβάλλον που είχε αναπτύξει έντονη παραβατική συμπεριφορά. Διασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα ευκαιρία για εκπαίδευση,  επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική προσαρμογή.

“Ήταν ένα παιδί ολομόναχο, πλήρως εγκαταλελειμμένο από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δυστυχώς μετά από προτροπή των οικείων του βρισκόταν σε διαρκή διαδικασία παραβατικότητας και απομάκρυνσής του από της Αρχές. Το πιο δυσάρεστο φαινόμενο ήταν ότι υποσιτιζόταν. Κοιμόταν σε πάρκα και εισόδους πολυκατοικιών”  υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί εξάλλου το γεγονός ότι ο μικρός ήταν χαρούμενος και χαμογελαστός. Τόσο κατά την παράδοσή του όπως και κατά την διαμονή του στη δομή φιλοξενίας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το αντίστοιχο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Φιλοξενίας Ανηλίκων. Και πληροφορούνται συχνότατα για την καθημερινότητα του παιδιού.

“Μαθαίνουμε ότι το παιδί είναι χαρούμενο και πολύ ευχαριστημένο. Έχει μπει σε διαδικασία εμβολιασμού, γιατί δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο, όπως επίσης έχει ξεκινήσει μαθήματα γραφής και ανάγνωσης. Είναι ένα παιδί με αναπτυγμένο νοητικό επίπεδο. Δέχτηκε με μεγάλη χαρά την αλλαγή αυτή, ενσωματώθηκε πλήρως και κοινωνικοποιήθηκε άμεσα στο νέο του περιβάλλον. Αυτό το παιδί έχει ιδιαίτερες δεξιότητες που καθημερινά τις εμφανίζει και τις αναπτύσσει”, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος.

Τέλος, ο Δήμος Πύργου μέσω του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης απευθύνει δημόσια ευχαριστήρια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας καθώς και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου για την πολύτιμη συνδρομή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ