Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον θάνατο του Παναγιώτη...

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας για τον θάνατο του Παναγιώτη Κατσώλη

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε πρόσφατα τον Παναγιώτη Κατσώλη, Έναν «δικό μας» άνθρωπο, η διαδρομή και η δράση του οποίου σημάδεψαν τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό κι αθλητικό βίο της Ηλείας.

Πνεύμα ανήσυχο, άνθρωπος ταπεινός και καθαρός, με ενάργεια στη σκέψη και το λόγο του. Προικισμένος με ευρυμάθεια και πηγαία ρητορική δεινότητα, ο Παναγιώτης αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Άνθρωπος αεικίνητος, που δεν σταμάτησε ποτέ, σε οποιαδήποτε θέση κι αξίωμα κι αν βρέθηκε, ν’ αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Υπήρξε φειδωλός στα λόγια αλλά γενναιόδωρος στις πράξεις. Ευρισκόμενος πάντα δίπλα σε όποιον τον είχε ανάγκη και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο, που τόσο πολύ αγάπησε.

Η ευρύτητα πνεύματος κι η φιλομάθεια που τον χαρακτήριζαν, το υψηλό μορφωτικό επίπεδο, η άσβεστη δίψα του να γίνεται κοινωνός των εξελίξεων και όχι απλός θεατής τους. Αποτέλεσαν αξίες και εφόδια που τον συνόδεψαν μέχρι το τέλος του βίου του. Επιτρέποντάς του να υπηρετήσει τον τόπο μας με αρχές, ήθος κι αξιοπρέπεια, κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων κι αιρετών.

Ο Παναγιώτης μπορεί να έφυγε, άφησε ωστόσο ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη και τους ανθρώπους της. Αποχαιρετώντας αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο κι εξαίρετο οικογενειάρχη, θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ με τη σειρά μου, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο και στα παιδιά του εκλιπόντος. Ελπίζοντας πως θα βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, ενθυμούμενοι τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί του και νιώθοντας υπερήφανοι για το σπουδαίο έργο που κληροδότησε στον τόπο μας. 

Αντίο φίλε Παναγιώτη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ