Πώς θα δείτε αν σούπερ μάρκετ και τράπεζες είναι στα όρια του δήμου σας ή εντός 2 χλμ

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα για τις μετακινήσεις με τους κωδικούς 2 και 6 στο 13033. Για τα ψώνια από καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ αλλά και την μετακίνηση σε τράπεζα. Σε όλη την χώρα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα όρια του Δήμου τους. Ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα

Την αυστηροποίηση των μέτρων ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς για τις μετακινήσεις που αφορούν τα ψώνια μας σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και τράπεζες. Πλέον η μετακίνηση με τον κωδικό 2 εκτός από το χρονικό όριο θα έχουν και χιλιομετρικό περιορισμό.

Όσοι στέλνουν sms στο 13033 θα πρέπει να γνωρίζουν αν ο προορισμός τους για τα ψώνια τους ή το ΑΤΜ είναι εντός του επιτρεπόμενου χιλιομετρικού ορίου των 2 χλμ ή εντός των ορίων του Δήμου τους. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλη την χώρα, ενώ νέα δεδομένα έχουν από σήμερα και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Δείτε τον τρόπο αν ο προορισμός σας είναι εντός των ορίων του Δήμου σας αλλά και μέσω του Google Maps. Πως μπορείτε να υπολογίσετε στο κινητό σας την απόσταση του προορισμού σας μέσω του κινητού τους ή του προσωπικού σας υπολογιστή.

Όσο αφορά την χιλιομετρική απόσταση. Βάζοντας την διεύθυνση μας ώς σημείο έναρξης της μετακίνησης και στην δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Πατώντας την επιλογή έναρξη αυτόματα η εφαρμογή της Google θα μας δείξει την χιλιομετρική απόσταση που μπορούμε να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

ΟΡΙΑ ΔΗΜΩΝ

Τα όρια του Δήμου σας πληκτρολογόντας το όνομα του δήμου σας στο Google Maps αυτόματα η εφαρμογή σας βγάζει σε κόκκινο πλαίσιο τα όρια του δήμου σας

Για παράδειγμα όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία

ΧΑΡΤΗΣ

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο Google Maps

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυνατότητες και τα όρια για μετακίνηση με τους κωδικούς 1 έως 6 αναδιαμορφώνονται ως εξής:

-Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης. Δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους η μετακίνηση. Θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms 3 όσον αφορά για εξυπηρέτηση σε τράπεζα ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός.

Ως προς το sms 6. Που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του. Προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Τέλος, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4). Τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

πηγη: diakiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ