Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΆφησε εποχή η μαγειρική της!

Άφησε εποχή η μαγειρική της!

Αφιέρωμα στη Χρυσή Χριστοδουλοπούλου από την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας

Μικρό αφιέρωμα  στην προσφορά και την εργατικότητα της  Χρυσής Χριστοδουλοπούλου, που «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών και άφησε εποχή με τη μαγειρική της , κάνει η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου.

Στα αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής:

«Η καλοσύνη, η διάθεση για προσφορά, η εργατικότητα, το χαμόγελο και η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, ήταν συγκεντρωμένα στην προσωπικότητα της Χρυσής Χριστοδουλοπούλου του Σπύρου και της Παναγιώτας το γένος Γεωργοπούλου. Γεννήθηκε πριν 81 χρόνια στον Βαρκό , εκεί ήταν το σπίτι τους. Έζησε , μεγάλωσε και έφυγε όταν παντρεύτηκε από τον Βαρκό. Πάντα όταν θα έκανε τη βόλτα της προς το χωριό της περνούσε από το Βαρκό να βλέπει τα <<παιδικά της λημέρια>> έτσι μας έλεγε πάντα, και γελούσε. Η ζωή κάνει κύκλους, και σήμερα έκλεισε ο δικός της κύκλος. Την συνοδεύσαμε σήμερα στην τελευταία της κατοικία.

Ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη Τσαρουχά από τον Κακόβατο και απέκτησαν δύο αγόρια. Τον Τάσο και τον Σπύρο. Δυστυχώς η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι και πριν δύο χρόνια έχασε τον αγαπημένο της Σπύρο. Έκτοτε πάντα έλεγε << ας πεθάνω να πάω να βρω το παιδί μου>>. Η εργατικότητα και οι ανάγκες της ζωής την έσπρωξαν να ασχοληθεί πολύ με την τέχνη της μαγειρικής.

Επικρατούσε η άποψη:

<<Τρως φαγητό της Χρυσής και σε ανεβάζει στον έβδομο ουρανό>>.

Οι πίτες της και ο παραδοσιακός μπακλαβάς έχουν αφήσει εποχή. Πάντα πρόθυμη στους γάμους να φτιάξει τον μπακλαβά. Έβαζε όλη την διάθεση και την τέχνη της να βγει ο, τι καλύτερο. Οσάκις της ζητήθηκε να προσφέρει φαγητό σε εκδηλώσεις μας πάντα ήταν διπλή η προσφορά της, και όλα καλομαγειρεμένα. Η μικρή αυτή αφιέρωση στην αγαπημένη μας Χρυσή είναι ένα μικρό μνημόσυνο στη μνήμη της για όλα όσα έχει προσφέρει, σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς, αλλά και ως ενεργό μέλος του Συλλόγου μας. Ας είναι η μνήμη της αιωνία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ