Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠΕΤΟΎΝ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΛΑΪΚΈΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΎΣ ΑΓΡΌΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ»

ΠΕΤΟΎΝ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΙΣ ΛΑΪΚΈΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΎΣ ΑΓΡΌΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ»

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας – Αγροτικός Σύλλογος Καρδαμά

«Πετούν έξω από τις λαϊκές τους μικρούς αγρότες παραγωγούς»

Την έντονη αντίδραση των αγροτών, μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, έχει προκαλέσει το νέο σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης, μέσω του οποίου, όπως επισημαίνουν οι αγρότες προωθείται το ξεκληρισμάτων των μικρομεσαίων αγροτών. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο Αγροτικός Σύλλογος Καρδαμά επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  προχωρώντας τα «αντισηπτικά» της νομοσχέδια θεωρεί ότι ήλθε η ώρα να εξοντώσει την μικρομεσαία αγροτιά που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από την διάθεση της παραγωγής της στις λαϊκές αγορές.

Φέρνει σχέδιο νόμου για διαβούλευση με το οποίο βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές όπως τις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Με αυτό ΤΟ ΈΚΤΡΩΜΑ πετάει έξω από τις λαϊκές τους μικρούς αγρότες παραγωγούς. Οδηγεί τις λαϊκές αγορές στα νύχια των αρπακτικών και των μεγάλων εταιρειών τροφίμων. Δεν υπάρχουν πλέον άδειες παραγωγών είτε επαγγελματιών, υπάρχουν πλέον θέσεις και αυτές κοστίζουν, πλειοδοτούνται σ’ αυτούς που δίνουν τα περισσότερα, όπως στα πανηγύρια. Βάζει έτσι “εταιρείες” που δεν θα είναι τίποτα άλλο από τα γνωστά “αρπακτικά” του μόχθου των αγροτών και των καταναλωτών, δηλαδή:1)Με το νέο σχέδιο νόμου δίνεται η διαχείριση των λαϊκών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ δηλαδή ιδιωτικός φορέας θα αναλάβει την διαχείριση των λαϊκών πανελλαδικά.2)Οι θέσεις θα Μπένου σε πλειστηριασμό κάθε 3 χρόνια για παραγωγούς και 4 για επαγγελματίες.3)το σπουδαιότερο δίνει την δυνατότητα σε οργανισμούς και νομικά πρόσωπα δηλαδή εταιρείες να έχουν ποσοστό 5% από τις θέσεις  με ότι αυτό συνεπαγεται.4)Γίνεται επαναφορά του άθλιου μέτρου της ασφαλιστικής, φορολογικής δημοτικής ενημερότητας.5)καταργεί τις επιτροπές των λαϊκών αγορών, εξαιρεί εκπροσώπους των παραγωγών και των επαγγελματιών από τους σχεδιασμούς και αποφάσεις. Αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποσυρθεί.  Δεν θα ανεχθούμε την εκτέλεση των μικρών παραγωγών και καλλιεργητών.

Καλούμε τα σωματεία των παραγωγών και των επαγγελματιών που είναι στις λαϊκές να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτό το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ. Εμείς οι αγρότες παραγωγοί λαϊκών αγορών Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο ενάντια στους αντιαγροτικούς, αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που παραδίδει τις λαϊκές αγορές σε εταιρείες καταστρέφοντας την παραγωγή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία βρήκε την ευκαιρία και νομοθετεί αντιδραστικές και αντιλαϊκές διατάξεις και παράλληλα συκοφαντεί τις κινητοποιήσεις των αγροτών των εργαζομένων, των φοιτητών και των υγειονομικών.

Θα μας βρει μπροστά της απέναντι στην ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ