Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟι αποθήκες ΑΣΟ Γαστούνης στο ΠΔΕ της Περιφέρειας

Οι αποθήκες ΑΣΟ Γαστούνης στο ΠΔΕ της Περιφέρειας

Ακόμη ένα μεγάλο έργο δρομολογεί η Δημοτική αρχή του Ανδρέα Μαρίνου: το έργο της αξιοποίησης των αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την σημαντική αυτή ανακοίνωση έκανε την Κυριακή το πρωί έξω από τις αποθήκες ΑΣΟ ο Δήμαρχος παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του καθώς και ανεξαρτήτων συμβούλων.

Τονίζεται ότι ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή στη μελέτη δεν είχε συμπεριλάβει τη στέγη!

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Η Δημοτική αρχή βρίσκεται σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε  μια πραγματικά ευχάριστη είδηση για τις αποθήκες ΑΣΟ Γαστούνης.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εστάλη στο Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το έργο «Αξιοποίηση- διαμόρφωση πρώην αποθηκών ΑΣΟ Γαστούνης σε σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ελληνικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους συνεργάτες του, τους αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς συμβούλους, όλο το προσωπικό της Περιφέρειας που στάθηκαν δίπλα μας και σε σύντομο χρόνο  πετύχαμε να φθάσουμε στα πρόθυρα της δημοπράτησης, αφού απομένει ακόμα η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  μεταξύ του Δημάρχου Πηνειού και του Περιφερειάρχη για το έργο αυτό. Το ποσό για το έργο αυτό είναι  3.350.000 ευρώ. Τώρα ξεκινά το μεγάλο στοίχημα, η μεγάλη πρόκληση για τη Δημοτική αρχή, δηλαδή η γρήγορη δημοπράτηση του έργου έτσι ώστε μετά από αυτό να προχωρήσουμε στην ανάπλαση του βορειοανατολικού τμήματος της Γαστούνης.

Θέλω όμως εδώ να πω ότι το έργο αποτέλεσε ένα όνειρο θερινής νυκτός για την προηγούμενη Δημοτική αρχή αφού η πρώτη μελέτη που είχε συνταχθεί, δεν  προέβλεπε στέγη! Ίσως να σχεδίαζαν το χώρο για θερινό σινεμά. Η μελέτη αυτή «έμπαζε» με αποτέλεσμα να παρέμβη η αρχιτεκτονική όταν καταθέσαμε τα έγγραφά μας που αφορούσαν στο έργο και να δοθούν οδηγίες  στις οποίες συμμορφώθηκε. Έτσι επικαιροποιήθηκε η μελέτη, με πολύ τρέξιμο από την Τεχνική Υπηρεσία, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , από τους συνεργάτες μου ,τους αντιδημάρχους και φυσικά και από μένα.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αυτός ο χώρος θα είναι αγνώριστος. Στο διώροφο οίκημα θα στεγαστεί το Δημαρχείο και στις ανακαινισμένες αποθήκες θα στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες.

Να τονίσω ότι μερικά μέτρα από τις αποθήκες ΑΣΟ, βρίσκεται η Λάκκα Σισίνη ένας χώρος όπου όπως έχει ανακοινωθεί θα μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής και το ο επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί μελέτη για το πάρκο»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Δημοτικής αρχής με την στήριξη της Περιφέρειας «ένα έργο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη Γαστούνη αλλά για ολόκληρο το Δήμο Πηνειού  όπου θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπύρος Βασιλείου δήλωσε: «Είναι μια σημαντική μέρα για το Δήμο μας. Αξιοποιείται ένας χώρος όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης , οι κόποι απέδωσαν και ευχαριστώ τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και φυσικά τον Περιφερειάρχη. Να τονίσω ότι θα έχει και σκεπή  το έργο, γιατί ήμουν και στην προηγούμενη Δημοτική αρχή και ξέρω, θα έχει λοιπόν σκεπή. Ακόμη τονίζω ότι τα έργα ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες, είναι από τους κόπους τους και θεωρώ ότι έχει περάσει η εποχή της πλακέτας και της πλάκας, μια δυσάρεστη εποχή που βάζαμε τις πλάκες στα όποια έργα κατασκευάζαμε».

Παρόντες  στην ανοιχτή  συγκέντρωση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος  κ. Δημήτρης Δήμου ,ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  του Δήμου Πηνειού κ. Γιάννης Καραμπίνης και η πρόεδρος της Κοινότητας Γαστούνης, Μαρία Μητσοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ